10 yıllık namaz borcu nasıl ödenir? 10 yıllık kaza namazı nasıl eda edilir

Güncelleme Tarihi:

10 yıllık namaz borcu nasıl ödenir 10 yıllık kaza namazı nasıl eda edilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:35

10 yıllık namaz borcu nasıl ödenir? Bir Müslüman insanın ömrü boyunca boynuna borç olan ibadetleri bulunmaktadır. Bu ibadetlerin tamamlanamaması gibi durumlarda gerekli bazı ibadetler yapılarak telafi edilmeye çalışılmaktadır. Özellikle namaz ibadeti olarak büyük eksikler ve kılınmayan namaz borçları birçok kişide bulunmaktadır. 10 yıllık namaz borcu nasıl ödenir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

10 yıllık namaz borcu nasıl ödenir? Bu durumda yapılması gereken her vakit namazının arkasından kaza namazı kılmaktadır. Böylelikle borçlar yavaş yavaş ödenmiş olur.

10 yıllık Namaz Borcu Nasıl Ödenir?

En önemli ibadetler arasında yer alan namazın borçları bulunmaktadır. Bu namazların daha önceden kılınmayan vakitleri kaza yaparak telafi etmek mümkündür. Böylelikle daha önce farz olup kılınmayan borçlu namazların telafisini kaza namazı kılarak ödeyebilirsiniz. Bu namazların uzun süreli borçlarını ödemek için her vakitte kılınan namazların arkasından kaza namazı kılmak doğru olmaktadır. Her farz vaktin arkasından 6 tane kaza namazı kılınması durumunda günde 30 kaza namazı yapmaktadır.

Böylelikle bu şekilde devam edildiğinde 12 boyunca kılındığı takdirde o kılınan vaktin 1 yıllık borç namazını karşılamış olur. 2 ayda ise 5 yıllık borç namazları ödemiş olursunuz. Böylelikle 10 yıllık bir vakit namazının borcunu ödemek için ise 4 ay boyunca vakit namazının hemen arkasından 6 adet kaza namazı kılınması durumunda o namazın 10 yıllık borcunu ödemiş olursunuz. Kaza namazı bu şekilde kılınarak borcu olan namazların silinmesi için kılınan bir ibadettir.

Haberin Devamı

10 Yıllık Kaza Namazı Nasıl Eda Edilir?

Bir vaktin kaza namazını kılarken yapılması gereken normal namaza niyet eder gibi abdest alınıp hangi vaktin kaza namazı kılınıyorsa ona niyet edilir. Namaza dururken hangi vaktin arkasından kılıyorsak o vaktin kaza namazını eda etmek daha doğru olacaktır. Normal namaza durur gibi niyet edip hangi vaktin kazası kılınacaksa bu şekilde namaza durulur. Örneğin sabah namazının hemen arkasından kaza namazına durulurken niyet ettim Allah rızası için vaktinde kılamadığım sabah namazına diyerek niyet edilir. Bu şekilde kılınmamış olan namazların kazaları yapılarak borç olan namazların borcu ödenir.

Her kişinin bu kaza namazını kılıp borcu olan namazların borcunu ödemesi dini yönden oldukça önem arz etmektedir. Önceden kılınmamış vakit namazların borçları bu şekilde her vaktin arkasından kaza namazı kılınarak ödenmektedir. Bu ibadeti uzun süre yaptığınızda büyük ölçüde kılınmayan farz namazların borcu ödenmiş olmaktadır. Dini açıdan kılınması gereken bir namaz olarak kaza namazı her vakitte kılınabilir.

Haberin Devamı

Kaynak:https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/489/nikotin-bandi-orucu-bozar-mi-?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn5PJ8DgFEAoa2xtNuyterRk%3d

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!