Postacılar ücresiz ulaşım için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Postacılar ücresiz ulaşım için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

HABER-SEN üyesi bir grup, şehir içindeki toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşım haklarının kaldırılmasını protesto etmek için Eminönü Vapur İskelesi’nden Karaköy’deki İETT Genel Müdürlüğü’ne yürüdü.

Haberin Devamı

İETT ve PTT Genel Müdürlüğü yetkililerini protesto eden postacılar, ‘Ulaşım, haktır engellenemez’ ‘Ücretsiz ulaşım hakkımız engellenemez’ şeklinde sloganlar attılar.

Galata Köprüsü’nden geçerek, İETT Genel Müdürlüğü önüne gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Kartal Bölgesi’nde dağıtıcılık yapan ve aynı zamanda HABER-SEN Anadolu Yakası Şube Yöneticisi Memduh Tunç, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi yasal hakkımızı engelledi. İETT postacılara metro, tramvay ve şehir hatları vapurlarına ‘artık paralı bineceksiniz" diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yıl pasolarımızı raylı sistem bahane edilerek metro tramvay ve vapurda kullanamayacak şekile soktu. Ücretsiz ulaşım hakkımızı engelleyemezsiniz. Toplu sözleşme maddelerini keyfi olarak uygulayamazsınız" dedi.

Haberin Devamı

PTT yönetimine çağrıda bulunan Tunç, “ 1 Ocak 2013’ten itibaren geçerli olan toplu sözleşme maddesini uygulamaya davet ediyoruz" diye konuştu. Postacılar, tenise ve futbola sponsor olan PTT Genel Müdürlüğü’ne de tepki gösterdiler. "45 milyon liraya futbola sponsor oluyorsunuz, size bu parayı kazandıran postacıya ulaşım kartlarını çok görüyorsunuz" yazılı pankart dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!