Portekiz'de ralli zaferi

Güncelleme Tarihi:

Portekizde ralli zaferi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan ve 21-24 Mart tarihleri arasında Portekiz'de yapılan FIA Takımlar Kupası'nda Türk takımı, birinci oldu. Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonlarından olan Dünya Rallisi'nde ilk kez bir Türk takımı birinciliği elde etti.

Direktörlüğünü İskender Atakan, pilotluğunu Volkan Işık ve yardımcı pilotluğunu Erkan Bodur'un yaptığı Türk ralli takımı, Toyota Corolla ile yarıştı. Volkan Işık, gösterdiği olağanüstü performansla aynı zamanda Dünya Ralli Şampiyonası sürücüler genel klasmanında 7'nci sıraya yükseldi.

Portekiz'den ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden Porto'ya gelen yaklaşık 30 bin otomobil meraklısının büyük ilgiyle izlediği Dünya Ralli Şampiyonası'nın Portekiz ayağı 4 günde tamamlandı. Ülkenin kuzeyindeki dağlarda toplam 1809 kilometrelik 23 etaptan oluşan rallide, Türk ekibinin aldığı sonuç büyük başarı olarak nitelendirdi. Ünlü rallici İskender Atakan'ın direktörlüğü ile yarışa katılan Türk ekibinde pilotumuz Volkan Işık ve yardımcısı Erkan Bodur, Corolla WRC model otomobilleriyle zamana karşı yarıştılar.

Bu yıl, Portekiz, İspanya, Arjantin, Yunanistan, Finlandiya, Çin ve İtalya'da toplam 7 ayrı ayakta düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın Portekiz'deki ilk ayağı, bir şenlik havasında geçti. Aralarında 3 kadın sürücünün de bulunduğu toplam 121 otomobil yarışa katıldı, ralliyi ancak 55 otomobil tamamlayabildi. Portekiz Rallisi'nde dünyaca ünlü İngiliz ralliciler Colin Mc Rae ve Nicky Grist, genel klasmanda birinci oldular, Türk ekibini oluşturan Volkan Işık ve Erkan Bodur ise FIA Takımlar Kupası'nda birinciliği elde ettiler.

Yarış otoritelerinin büyük beğenisini kazanan Türk ekibinin direktörü İskender Atakan 121 otomobil arasında genel klasmanda 7'nci, takımlar kupasınında ise 9 ekip arasından 1'inci olmalarının büyük başarı olduğunu belirtti. 31 yaşındaki Volkan Işık ile 30 yaşındaki Erkan Bodur, gelecek yarışlarda daha iyi sonuçlar alacaklarını söylediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!