Pondexter'den 2020'ye destek

Güncelleme Tarihi:

Pondexterden 2020ye destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 12:03

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Pondexter: “Türkiye büyük bir şansa sahip. Hiçbir aday İstanbul kadar sonuca yakın değil” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu Cappie Pondexter, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na adaylığı için, “Hiçbir aday İstanbul kadar sonuca yakın değil” dedi. FIBA Avrupa Ligi'nde aldıkları ikinciliğin ardından, sezonun kalan bölümündeki hedeflerini değerlendiren Pondexter, 2020 olimpiyat adaylık süreciyle ilgili olarak da düşüncelerini aktardı.

İstanbul'u çok sevdiğini belirten Pondexter, adaylıkla ilgili olarak, “Türkiye büyük bir şansa sahip. Benim dünyadaki en favori şehirlerimden birisi İstanbul. Çok güzel bir şehir, çok güzel bir kültüre sahip. Hiçbir aday İstanbul kadar sonuca yakın değil. Umuyorum ve kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Gelecek yıl Avrupa şampiyonu olacağız”

FIBA Avrupa Ligi'nde geçen yıl elde ettiği dördüncülüğün ardından bu sezon ikinci olan Fenerbahçe'nin, bu kulvarda gelecek sezon hedefiyle ilgili olarak Pondexter, “Bu benim savaşım ve inancım. Biz gelecek yıl Avrupa şampiyonu olacağız” ifadesini kullandı. ABD'li oyuncu, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki hedefleriyle ilgili olarak da, “Yapacak çok önemli işlerimiz var, çok çalışmamız lazım. Maçları tek tek düşünmeli ve hepsinde savaşmalıyız. Türkiye liginde şampiyon olacağız” şeklinde görüşlerini aktardı.

“Sadece Aziz Yıldırım için kazanmak istiyorum”

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisine büyük destek verdiğini ifade eden Pondexter, “Sadece onun için kazanmak istiyorum” diye konuştu. Ekaterinburg'daki FIBA Avrupa Ligi Sekizli Finali'nde başkan Yıldırım'ın yanlarında olarak takıma büyük destek verdiğini ifade eden ABD'li oyuncu, şunları söyledi: “Aziz Yıldırım'ı seviyorum. O, çok özel birisi. Daha küçük yaşlardan bu yana beni destekliyor. Burada olmaktan dolayı anlatılmaz bir mutluluğa sahibim. Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde 21 yaşımdaydım, şimdi 30 yaşımdayım. Beni her zaman destekledi. Sadece onun için kazanmak istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!