Polonya engelini aştık, finalde rakip İspanya

Güncelleme Tarihi:

Polonya engelini aştık, finalde rakip İspanya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 23:01

Adana'da süren Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Gençler Avrupa Şampiyonası yarı final müsabakasında Türkiye, Polonya'yı 86-57 yenerek finale yükseldi.

Yüreğir Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Milli Takım, ilk periyotu 19-23 yenik kapatırken, ikinci periyotta üstün oyununu sahaya yansıtarak devreyi 42-35 önde kapattı. Polonya'nın öne geçme çabaları sonuçsuz kalınca ve takımın en önemli oyuncusu Mateusz Filipski'nin 31'inci dakikada 5 faulden çıkması sonucu, seyirci desteğini de alan milli takım, art arda bulduğu sayılarda karşılaşmayı 86-57 kazandı.

Karşılaşmada Polonya'dan Mateusz Filipski 36 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.Türkiye'de ise en skorer oyuncu 25 sayı ile Ahmet Yamaç oldu.

Milli takım Başantrenörü Mehmet Önüt, maç sonrasında yaptığı açıklamada, iyi bir oyun sergilediklerini ve maçı farklı bir skorla kazandıklarını söyledi.

Tüm sporcularının mükemmel bir oyun sergilediğini anlatan Önüt, dünya şampiyonasına katılma hakkını elde ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Önüt, yarın İspanya ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını anlatarak, “Bu maçı da kazanmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Kupanın Türkiye'de kalması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ise çok önemli bir karşılaşmanın geride kaldığını ve mili takımımızın finalde yükseldiğini söyledi.

Takımın maçı baştan sona kadar üstün götürdüğünü anlatan Şerefhan, İspanya karşılaşmasında seyirci desteğini de arkalarına alarak maçı kazanacaklarını ifade etti.

Kupanın Türkiye'de kalmasını umut ettiklerini anlatan Şerefhan, “Kupa kalmaz ise hem bizim hem de Avrupalı sporcuların gönülleri Adana'da kalacak” dedi.

Milli Takım sporcularından Samet Topbaş ise maçı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Asıl amacımız olan dünya şampiyonasına katılma hakkını elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Yarında İspanya maçını kazanıp ülkemizde Avrupa kupasını kaldırmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Türkiye, yarın saat 18.30'da Yüreğir Spor Salonu'nda İspanya ile final karşılaşması yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!