Play-Off seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Play-Off seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vakıf, Altay ve Göztepe’ye kaynak yaratmak için harekete geçti

Piriştina'nın 150'şer milyarlık yardımıyla nefes alan iki kulübe, piyangodan da 50'şer milyar pay verilecek. Vali Yüksel'in yanı sıra Sanayi Odası ve Ticaret Odası'ndan da destek istenecek.

ZİNCİRE YENİ HALKALAR

İzmir Gücü Spor Vakfı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın 150'şer milyar lira yardım ettiği Altay ve Göztepe'ye yeni kaynaklar yaratmak için kolları sıvadı. Piriştina'nın İzmir'de bir ilki gerçekleştirmesinde kendilerinin de büyük payı olduğunu belirten Vakıf Başkanı Levent Ürkmez, zincire yeni halkalar eklenmesi gerektiğini söyledi.

DİĞERLERİNE DE

Çekilişi Ocak 2001'de yapılacak piyango düzenleyerek ikinci adımı atacaklarını belirten Ürkmez; Göztepe ve Altay'a 50'şer, KSK, İzmirspor ve Buca'ya da 25'er milyar lira karşılığında bilet vereceklerini açıkladı. Vakıf yöneticileri, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel'in yanı sıra Sanayi Odası ve Ticaret Odası yönetimlerini de ziyaret ederek maddi destek isteyecek.

ÜÇ TAKIM DİLEĞİ

‘‘İzmir futbolunda kıpırdanma var. İnşallah Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek Play-Off'tan iki, Ekstra Play-Off'tan da bir takımımızın Süper Lig'e çıktığını görürüz’’ diyen Ürkmez, kulüp yöneticiliğinin ateşten gömlek olduğunu, İzmir futbolunu ayağa kaldırmak için el ele hareket etmek, Piriştina'nın yaktığı ateşin sönmemesini sağlamak gerektiğini ifade etti.

FORMULA 1 ÖRNEĞİ

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ise İzmir'in lobisi olmadığını söylerken, diğer birimlerin de İzmir Gücü Spor Vakfı'nı örnek alarak yeni vakıflar kurması gerektiğini savundu. İstanbul lobisinin, Formula 1 organizasyonunu İzmir'in elinden kapmaya çalıştığını vurgulayan Şeboy, Vakıf Başkanı Levent Ürkmez'i bu konuya da sahip çıkmaya davet etti.

VAKIF SAHİPLENECEK

Şeboy, ‘‘Formula 1 hem vakfa, hem de İzmir'de çok şey kazandırır’’ derken, öneriyi beğenen Ürkmez, Kültür Bakanı İstemihan Talay'ı da davet ederek özel gündemli ve geniş çaplı bir toplantı düzenleyeceklerini dile getirdi. Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Mukan Perinçek de, vakfa her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Eylül ayında ikinci, Ekim'de ise üçüncü sırada kalan Altay'ın genç yıldızı Yakup, bu kez ‘‘Ayın en başarılı futbolcusu’’ ödülüne layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!