Piyasanın problemi güven ve güvensizlik

Güncelleme Tarihi:

Piyasanın problemi güven ve güvensizlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 22:06

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, CnnTürk’te Parametre programına katıldı.

Haberin Devamı

Şu anda piyasalarda en büyük problem güven ve güvensizlik olduğunu dile getiren Cansen Başaran Symes, “Hep birlikte ülke içinde ülke dışında daha iyi bir diyalogla Türkiye’nin stratejik öneminin altını çizerek abartıya da gitmeden, dengeli söylem ve ilişkiler içinde olunmalı. Küresel zor dönemlerde kaptanlık son derece önemli. Seçim duymak istemiyoruz. Sayın Başbakanımızın açıklaması bizi ferahlatıyor. Ama piyasalara daha fazla güvenin verilmesinin gerektiği bir dönemde olduğumuzun bir kere daha altını çizmek isterim” dedi.

ABD’de yapılan seçimleri de değerlendiren Cansen Başaran Symes, şunları söyledi: “TÜSİAD’ın Washington ofisi ayrıca Brooking Enstitüsü ile işbirliği var. ABD’deki temaslarımızda Trump ihtimalinin uzak olmadığını birçok toplantıda hissetmiştik. Nitekim 15 Temmuz sonrası Washington ziyareti de yaptık. Clinton’ın az farkla kazanacağı beklentisi vardı. Ancak sürprizler, artık yeni dünyanın bir gerçeği diyelim. Trump’ın politikaları konusunda seçim kampanyaları üzerinden değerlendirme yapmak için erken. Türkiye’nin stratejik öneminin altını çiziyorlar. Yeni dönemde de ilişkiler bu stratejik önem çerçevesinde olacaktır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İDAMA KARŞIYIZ

Avrupa Birliği (AB) ile son dönemlerde yaşanan gelişmeler hakkında da konuşan Cansen Başaran Symes, “Tansiyonun geçici olmasını umut ediyoruz. Geçici olacağına da inanıyoruz. Avrupa projesi Türkiye için her zaman demokratik standartlar ve insan hakları alanında önemli bir proje. Türkiye Asya ve doğudaki ilişkilerini bu proje ile daha da güçlendiriyor. Bu toplamda küresel güç artıran bir proje AB’ye böyle bakmak lazım. Ancak AB’nin içinde de sorun var. Reformlarda gecikme var. İdam cezasına karşıyız. Başka ülkelerdeki örnekleri duymak istemiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!