Piyasaların gözü Trump'ta! Dolar fiyatları...

Güncelleme Tarihi:

Piyasaların gözü Trumpta Dolar fiyatları...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 10:40

Piyasalar bugün Trump'ın yapacağı açıklamalara odaklanırken dolar/TL'de yaşanan aşağı yönlü ivme yavaşladı. 3.55'e kadar gerileyen dolar/TL kuru bugün 3,60 seviyesinden işlem görüyor.

Haberin Devamı

Dolar bankalararası piyasada 3,60 civarında işlem görüyor. Küresel risk iştahının yeterince kuvvetli devam etmemesinin etkisiyle dolar/TL'de aşağı yönlü ivme yavaşladı.  Bankalararası piyasada dolar 3,60 civarında hareket ediyor. Euro da 3,80'in üzerinde işlem görüyor.

PİYASALARIN GÖZÜ TRUMP'TA

Bugün piyasaların gözü Trump'ta. ABD Başkanı Donald Trump Kongre'de konuşacak. Yatırımcılar bu konuşmada yeni liderin politikasına dair daha fazla detay arayacak. Konuşma TSİ ile 5:00'te gerçekleşecek. Kongre'de yapacağı konuşmada vergi indirimleri ve altyapı harcamaları konularında vereceği mesajları bekleniyor. 

Öte yandan Fed üyelerinden John Williams'ın bu akşam saat 23.30'da konuşma yapması bekleniyor. Dün konuşan Dallas Fed Başkanı Kaplan, Fed'in faizleri kademeli bir şekilde artırırken sabırlı olması gerektiğini söyledi. Fed'in Mart ayı toplantısında faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 50'ye yükseldi. 

Haberin Devamı

ABD'de 16:30'da 4. çeyrek GSYH verisi ve Tüketici Güven Endeksi izlenecek. Büyümenin yüzde 1.9'dan yüzde 2.1'e revize edilmesi bekleniyor. Uzmanlar tahminlerin üzerinde gelecek verinin dolar için pozitif olabileceğini belirtiyor. 

3,55'E KADAR GERİLEMİŞTİ

Merkez Bankası'nın ocak ayından bu yana uyguladığı sıkı likidite politikası ve gelişmekte olan ülke para birimlerine ilişkin artan risk iştahı ile dolar/TL tarihi zirve olan 3.9417'den yönünü aşağı çevirerek geçen hafta 3,5560'a kadar gerilemişti.

Bugün yurtiçinde Ocak ayı dış ticaret verisi açıklandı. Dış ticaret açığı Ocak'ta yüzde 10,3 artarak 4.31 milyar dolar oldu, ihracat yüzde 18,1, ithalat yüzde 15,9 arttı.

BAKMADAN GEÇME!