Pınar Karşıyaka: 96 Oyak Renult: 92

Güncelleme Tarihi:

Pınar Karşıyaka: 96 Oyak Renult: 92
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 22:58

22. Tadım Türkiye Kupası elemelerinde, D Grubu'ndan 8'li final bileti alan ikinci takım, Oyak Renault’u 96- 92 yenen Pınar Karşıyaka oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Pınar Karşıyaka sahaya ağırlığını ilk dakikalardan itibaren koydu. İnanç Koç ve Slaughter ile bulduğu sayılarla farkı koruyan Pınar Karşıyaka ilk periyodu da 21-16 önde kapadı.

İkinci periyoda daha temkinli giren Oyak Renault takımında yapılan sıkı savunma ve atılan isabetli şutlar maça denge getirirken, Bursa temsilcisi ikinci periyottaki sayılarını David Morrison’un etkili oyunuyla buldu.

İkinci yarıya da takımlar karşılıklı buldukları sayılarla başlarken Pınar Karşıyaka pota altında Slaughter ve Volkan Çetintahra ile sayılar bularak skor farkını yeniden açmaya çalıştı. Oyak Renault ise, Özgür Bıyık ve Arthur Benett ile rakibine cevap vermeye çalıştı. Oyak Renault üst üste bulduğu sayılarla farkı yeniden 3 sayıya kadar indirerek skoru 59-56’ya taşıdı. Karşılıklı basketlerle Pınar Karşıyaka, son periyoda 68-61 önde girdi.

Final periyodunda çok iyi bir oyun ortaya koyan Oyak Renault rakibinin hücumda yaptığı hataları iyi değerlendirerek hem pota altında hem de dışardan bulduğu sayılarla farkı azaltarak maçın bitimine beş buçuk dakika kala skoru 72-72’ye getirdi. Bu dakikadan sonra her iki takım da sert savunma yaparak rakibinin sayı şansını azaltmak isterken bitime 3.42 kala Pınar Karşıyaka yeniden 78-76 öne geçti. Bu dakakidan sonra karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne olurken, Pınar Karşıyaka son 38 saniyeye 88-84 önde girdi. Maçın son saniyelerinde taktik fauller yaparak avantaj sağlamaya çalışan Oyak Renault, bunda başarılı olamayınca Pınar Karşıyaka sahadan 96-92 galip ayrıldı. Bu sonuçtan sonra Pınar Karşıyaka 8’li final bileti alan ikinci takım oldu.

Pınar Karşıyaka takımından İnanç Koç maçın yıldızı oldu. İnanç Koç'un ödülünü Tadım Gıda Sorumlusu Emine Yıldırımer verdi.

PINAR KARŞIYAKA: 96 OYAK RENULT: 92

Salon: Adapazarı Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Recep Ankaralı, Ozan Çakan, Ziya Özoğlu
Pınar Karşıyaka: Roy Booker, Berkay Sahillioğlu, Nedim Yücel, İnanç Koç, Erhan Yetim, Mehmet Yağmur, Serhat Çetin, Marcus Slaughter, Enes Yoldaş, Umut Yenice, Volkan Çetintahra, Erdinç Balto
Oyak Renault: Evren Büken, David Marrison, Burak Yurdakurban, Ali Erdoğan, Artur Bennet, Atlan Erol, Yalçın Azizmahmutoğulları, Uğur Yılmaz, Fatih Eravcı, Özgür Bıyık, Serhat Büker, Hüsnü Güler
1.Periyot: 21-16 (Pınar Karşıyaka Lehine)
Devre: 48- 44 (Pınar Karşıyak Lehine)
3.Periyot: 68- 61 (Pınar Karşıyaka Lehine)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!