Petrol Ofisi GP2'de yarışacak FMS takımına sponsor oldu

Güncelleme Tarihi:

Petrol Ofisi GP2de yarışacak FMS takımına sponsor oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:32

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin ana sponsoru Petrol Ofisi, Formula 1'in bir alt kategorisi GP2'de yarışacak Fisichella Motorsport International (FMS) takımına sponsor oldu.

Haberin Devamı

Swissotel'de düzenlenen törene, Petrol Ofisi Genel Müdürü Jan Nahum, FMS takımının sahibi Formula 1 Renault takımının İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella, FMS takımı adına yarışacak Türk pilot Jason Tahincioğlu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, FMS'nin diğer pilotu Luca Filippi, takım direktörü Enrico Zanarini ve davetliler katıldı.

Jan Nahum, törende yaptığı konuşmada, daha önce Formula 1'e seyirci kalmayacaklarını açıkladıklarını ve Türkiye Grand Prix'sine sponsor olduklarını hatırlatarak, “Petrol Ofisi, FMS ve F1 organizasyonu arasındaki sinerji fırsatı, Türkiye'nin çağdaş, dinamik ve atak yüzünün uluslararası tanıtımı açısından yepyeni bir platform yaratacaktır. Petrol Ofisi, Formula 1'in bir alt kategorisi GP2'de takım sponsoru olarak uluslararası motor sporlarında ikinci adımını atmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Nahum, anlaşmanın maliyeti konusunda bilgi vermezken, Formula 1'de bir takıma sponsor olmayı ne zaman düşündükleri sorusuna, “ F1 kolay bir aşama değil. Olgunlaşarak, deneyimler yaşayarak gitmek lazım. GP2, F1'e çok yakın. Öncelikle orada varlık göstermek istiyoruz. Maliyeti konuşmaktan hoşlanmam. Maliyet önemli değil. Önemli olan yaratılan değer. Yarattığımız değerin üstüne odaklanıyoruz, maliyete odaklanmıyoruz” diye yanıt verdi.

FISICHELLA: “BURADA BULUNMAKTAN MUTLUYUM”

FSM takımının sahibi F1 pilotu Giancarlo Fisichella ise İstanbul'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, “Çok önemli bir gündeyiz. Petrol Ofisi'ne bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Petrol Ofisi ile FMS'yi yarattık ve genç pilotlara Formula 1 yolunda yarışma fırsatı vereceğiz” dedi.

Daha önce F1 pilotlarının takım satın aldıklarının, ancak başarısız olduklarının hatırlatılması üzerine Fisichella, “Ben ekibi korumak ve Luca ile Jason gibi genç pilotlara fırsat sunmak istiyorum. Amacım genç pilotları yetiştirmek, bu yıl olmasa bile gelecek sezon şampiyonluğu hedefliyoruz” diye konuştu.

“JASON'IN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Fisichella, Jason Tahincioğlu'nu pilot olarak nasıl seçtikleri sorusuna şöyle yanıt verdi:

Haberin Devamı

“Petrol Ofisi ile ilk görüşmemizde Jason ile çalışma olanağı ortaya çıktı. Özgeçmişine baktık ilginç bulduk. Renault ekibinde mühendislik bölümünde çalıştı. Teknoloji hakkında bilgisi var ve potansiyeli olan bir genç. Deneyimi yok ama biraz deneyim kazandığında başarılı olacağına inanıyorum.”

Takım direktörü Enrico Zanarini ise Fisichella ile GP2'de takım kurmaya karar verdiklerini kaydederek, “Bir ortak bulmamız gerekiyordu. Bizi anlayacak bir şirket arıyorduk. Bir gün Türkiye'den telefon geldi ve çok ilginç bir öneri aldık. Türkiye'ye geldim ve ortak bir dost buldum, o da Petrol Ofisi oldu. Bizi çok iyi anladı” diye konuştu.
“Petrol Ofisi'nin bize vereceği güç bizim zirveye çıkmamızı sağlayacak” diyen Zanarini, önümüzdeki 2 yıl Petrol Ofisi ile çalışacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Zanarini, 2 tana deneyimi olmayan pilota sahip olduklarını, hedeflerinin öncelikle 2007 yılında şampiyonluk olduğunu kaydetti.

JASON TAHİNCİOĞLU

GP2'de yarışacak Türk pilot Jason Tahincioğlu ise teknik açıdan güçlü bir takıma sahip olduklarını belirterek, “İlk kez GP2'de yarışacağım. Tecrübesiz olabilirim. Ama takımım iyi. GP2'de başarılı olacağıma inanıyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi.

Bugünden sonra resmi olarak GP2 sürücüsü olduğunu kaydeden Tahincioğlu, şunları söyledi:
“Yarın İtalya'ya uçuyorum ve çalışmalara hemen başlıyoruz. İlk yarış 9 Nisan'da Valencia'da. O güne kadar yoğun bir şekilde çalışacağız. GP2, F1'e yakın olduğu için Fisichella kadar çalışmam lazım. İngiltere'de yaşıyorum. Artık İtalya'da çalışacağım ve orada kalmaya başlayacağım.”

Haberin Devamı

FMS'nin diğer pilotu Luca Filipi ise çok güzel bir ekibe sahip olduklarını ifade ederek, “İnsanlar ne yapmalarını gerektiğini çok iyi biliyorlar. Çok büyük bir sponsorumuz var. Organizasyon inanılmaz derecede iyi. Çok güzel bir birliktelik olacak. Bizim için güzel bir sezon olacak. Ekibime çok güveniyorum” diye konuştu.
Pilotlar, Fisichella ve Jan Nahum, toplantı sonrası GP2'de kullanacakları aracın başında basın mensuplarına poz verdi.
Toplantı sırasında multivizyon gösterisi de yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!