PETKİM'e FETÖ baskını: 25 kişi hakkında gözaltı kararı var

Güncelleme Tarihi:

PETKİMe FETÖ baskını: 25 kişi hakkında gözaltı kararı var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 07:12

İZMİRİzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında SOCAR Türkiye Enerji A.Ş. şirketine bağlı İzmir'de faaliyet gösteren PETKİM'de daha önce FETÖ/PDY Terör Örgütü yapılanmasına yönelik operasyon düzenlenmişti. 

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında tutuklanan serbest kalan ve firari bulunan kişiler ile irtibatlı oldukları anlaşılan 25 kişiye yönelik olarak İzmir merkezli İstanbul Denizli ve Kütahya illerini de kapsayan operasyon düzenlendi.

Bu sabah saatlerinde operasyon kapsamında PETKİM içinde bulunan lojmanların da bulunduğu adreslerde arama gerçekleştirildi. 

Yapılan aramalarda dijital materyaller ve FETÖ/PDY terör örgütü ve Fetullah Gülen'e ait kitaplar ile dijital materyallerin ele geçirildiği öğrenildi. 

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında PETKİM tesislerinde daha önce de 2 kez arama yapılmış, hakkında gözaltı kararı verilen 31 kişiden 25'i yakalanmıştı.

 

Aralarında eski PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 13 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanırken 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı


PETKİMe FETÖ baskını: 25 kişi hakkında gözaltı kararı var

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!