Periler çıtayı çok yükseğe koydu

Güncelleme Tarihi:

Periler çıtayı çok yükseğe koydu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 19:18

TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, NTV Spor’a Sportif Direktörlük faaliyetleri ve milli takımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, “Kadın Milli Takımımız çıtayı çok yükseğe koydu” dedi. Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele etmesine sayılı günler kalan Potanın Perileri’nin, dört sene içerisinde elde edilen başarıları hatırlatan Akkaş, NTV Spor’a şöyle konuştu:

“Çıtayı koymuş olduğumuz yere bakılırsa bu sene Olimpiyatlar’a katılma ve madalya alma konusunda çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Onlar bizi bu başarılara alıştırdı. Avrupa Basketbolu’nda revaçta olan biziz. İyi bir jenerasyonumuz, iyi bir teknik kadromuz, iyi bir idari kadromuz ve birbiriyle takım içerisinde çok güzel bir arkadaşlık bağı olan bir takımımız var. Takım kaptanı Nevriye Yılmaz’ın etrafında toplanmış müthiş bir oyuncu kadromuz var.”

Haberin Devamı

Periler çıtayı çok yükseğe koydu

“Bu kızlar bu zamana kadar başarı anlamında sahaya hep maksimum performanslarını verdiler. Kaybettiğimiz Avrupa Şampiyonası Finali, kazandığımız Avrupa üçüncülüğü, Olimpiyatlar’da aldığımız beşincilik ve son olarak Dünya Şampiyonası’nda aldığımız dördüncülük… Bunlar çok büyük başarılar. Bugün İspanya gibi bir takımla oynarken bile insanlarda, acaba Türkiye-İspanya maçı ne olur algısını yaratmayı başardılar. Burada kulüplerin de kadın basketboluna yaptıkları yatırım ve oyuncuların azmi çok önemli. Ben bu yıl da mutlaka Olimpiyat vizesi alacağımıza ve madalya alarak sunumu taçlandıracağımıza inanıyorum.”

‘ALMANYA’DA EV SAHİBİ ATMOSFERİ YAŞAYACAĞIZ’

Periler’ın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda zorlu bir grupta mücadele edeceğinin altını çizen Barbaros Akkaş, turnuvanın Almanya’da olması nedeniyle seyirci avantajı elde edeceğimizi dile getirdi.

“Almanya’da çok sayıda gurbetçi vatandaşımızın yaşıyor olması, orada ev sahibi atmosferinde olacağımızı gözler önüne seriyor. Biz de evimizde maç kazanan ve kazandıkça da coşan bir takımız. Geçen yıla baktığımızda takımımız daha fazla gençleşecek. Kaliteli bir teknik ve idari kadromuz var ve genç oyuncularımız alt yapı milli takımlarda şampiyonlukları olan oyuncular.”

Haberin Devamı

“GRUBU İLK ÜÇTE BİTİRMELİYİZ”

“Zor bir grupta oynuyoruz ve burada atlanmaması gereken detaylardan bir tanesi de, grupta 4. Sırada olmamamız gerektiği. Şöyle ki; biz Fransa’ya gidiyoruz, Fransa Avrupa Şampiyonası Final Grubu’nda ev sahibi. Onlar da kendi gruplarında birinci olup şampiyonluğa uzanmak isteyeceklerdir, Almanya ile oynayacağız dolayısıyla bir organizasyonda birden fazla ev sahibi ile oynamaya gerek yok. İlk üçün içinde yer alıp avantajlı bir şekilde Olimpiyat hedefimize ilerlemek istiyoruz. “

‘DIXON İLE İLGİLENİYORUZ’
A Milli Erkek Basketbol takımımızın, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle gireceği iki aylık dinlenme sürecinde kendisinden yoksun kalacağı Emir Preldzic’in yerine alternatif olarak düşünülen isimlerden bahseden Akkaş; Andrew Goudelock ve Bobby Dixon ile ilgilendiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Andrew Goudelock’un Temmuz ayı ortasında evleneceği ve bu nedenle bu yaz herhangi bir takımda oynayamayacağını, bu teklifi ise gelecek sene değerlendirebileceğini dile getiren Barbaros Akkaş; Bobby Dixon ile ilgilendiklerini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!