Periler çeyrek finalde

Güncelleme Tarihi:

Periler çeyrek finalde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası İkinci Turu'ndaki 3. ve son maçında Beyaz Rusya'yı 65-56 mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, E Grubu'nu 4. sırada tamamladı ve çeyrek finalde Karadağ ile eşleşti.

Haberin Devamı

Potanın Perileri'nde 17 sayı- 6 ribaundla yıldızlaşan Şaziye İvegin mücadelenin en skorer ismi olurken, kaptan Nevriye Yılmaz 13 sayı- 11 ribaundla double double yaptı. Birsel Vardarlı da 13 sayı- 6 ribaund- 7 asistlik harika bir performans sergiledi. Polonya'nın Bydgoszcz kentindeki Sports Arena Luczniczka'da oynanan karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da izledi.

Türkiye Birsel Vardarlı, Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin, Nevin Nevlin ve Nevriye Yılmaz'dan oluşan beşle başladığı maçın ilk basketi Nataliya Trafimava'dan geldi. Natallia Marchanka ile skoru 4-0 yapan Beyaz Rusya'ya Nevin'den yanıt geldi. Galatasaray Medical Park'ın eski oyuncusu Yelena Leuchanka farkı tekrar 4'e çıkardıktan sonra Nevin bu kez serbest atış çizgisinden 2 sayı kaydetti. Şaziye İvegin'in üçlüğü de Ay-Yıldızlılarımızı 6-7 öne geçirdi. Nevriye Yılmaz ise seriyi 7-0'a taşıyıp farkı 3'e yükseltti. A Milli Kadın Takımı başarılı savunması karşısında yaklaşık 4 dakika sayı üretemeyen rakibimizin suskunluğunu Leuchanka bozdu. Fakat Tuğba, Şaziye ve Birsel 'in art arda üçlükleri durumu 10-18 yaptı ve Beyaz Rusya'ya mola aldırdı. Katsiaryna Snytsina mola dönüşünde farkı 6'ya indirdi. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle oynamaya devam eden Ay-Yıldızlılarımızın sıcak eli Şaziye (4/4) son dakikada üst üste iki isabetli üçlükle ilk periyodun sonucunu belirledi: 14-24.

Haberin Devamı

İkinci çeyreğin skor perdesini Natallia Marchanka açarken, Bahar Çağlar'ın cevabı gecikmedi. Katsiaryna Snytsina ile farkı 7'ye indiren Beyaz Rusya, Marchanka'nın bu periyottaki ikinci üçlüğüyle skoru 22-26'ya getirdi ve başantrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu mola istedi. Mola sonrası Tatyana Troina'nın üç sayılık isabetine engel olamayan A Milli Kadın Basketbol Takımı, hücumdaki tutukluğu kaptan Nevriye Yılmaz ile aştı. Ama rakibimiz, Snytsina ile eşitliği sağlamayı başardı: 28-28. Işıl Alben ve Marina Kress'in karşılıklı serbest atışlarının ardından Yasemin Horasan arka arkaya basketlerle Potanın Perileri 4 farkla üstün duruma getirdi. Kalan 1 dakika 28 saniyede başka sayı olmayınca ilk yarı 30-34'lük skorla kapandı.

Haberin Devamı

Potanın Perileri, üçüncü periyodun başında Nevriye Yılmaz'ın basket faulü ve Birsel Vardarlı'nın turnikesiyle farkı 9'a çıkardı. Yuliya Dureika'nın isabetine yanıt veren isim yine Birsel'di. Nevriye de zor pozisyonda bir basket daha kaydederek durumu 32-43 yaptı. Etkili savunmasını sürdüren Ay-Yıldızlılarımızda Şaziye İvegin ve Nevriye seriyi 13-2'ye taşıyarak farkı 15'e yükseltti. Tatyana Troina ile nefes alan Beyaz Rusya, Şaziye'yi bir kez daha durduramadı. 10 dakikada rakibine sadece 4 sayı üretme şansı tanıyan Potanın Perileri, final çeyreğine 34-49'luk avantajla girdi.

Son periyot Işıl Alben ve Natallia Marchanka'nın karşılıklı basketleriyle başladı. Tatyana Troina'nın da devreye girmesiyle 8-0'lık seri yakalayan Beyaz Rusya skoru 42-51'e getirdi. Potanın Perileri, Tuğba Palazoğlu'nun isabetiyle toparlanıp, Nevriye Yılmaz ile 11 sayılık farkı korudu. Ardından Tuğba bir atışı daha sayıya çevirerek rakibimize mola aldırdı. Mola sonrası Anastasiya Verameyenka'dan bir basket geldi. Fakat Birsel art arda iki isabetle farkı 12'ye çıkarıp Ay-Yıldızlılarımızı rahatlattı. Beyaz Rusya'nın kalan süredeki çabası sonucu değiştirmekten uzaktı ve Türkiye A Milli Kadın Takımı, 56-65'lik zaferle adını çeyrek finale yazdırdı.

SALON: Sports Arena Luczniczka

Haberin Devamı

BEYAZ RUSYA (56): Katsiaryna Snytsina 6 (2 ribaund- 1 asist), Yuliya Dureika 6 (4 ribaund), Tatsiana Likhtarovich 1 (6 ribaund- 2 asist), Natallia Anufryienka, Anastasiya Verameyenka 2 (7 ribaund- 1 asist), Yelena Leuchanka 6 (6 ribaund- 3 asist), Natallia Marchanka 12 (1 ribaund- 1 asist), Tatyana Troina 8 (4 ribaund- 2 asist), Nataliya Trafimava 11 (3 ribaund- 3 asist), Marina Kress 4 (1 ribaund)

TÜRKİYE (65): Tuğba Palazoğlu 7 (4 ribaund), Seda Erdoğan (2 asist), Birsel Vardarlı 13 (6 ribaund- 7 asist), Nevin Nevlin 4 (2 ribaund), Gülşah Akkaya, Işıl Alben 5 (5 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 13 (11 ribaund- 2 asist), Yasemin Horasan 4 (2 ribaund- 1 asist), Şaziye İvegin 17 (6 ribaund- 1 asist), Bahar Çağar 2 (4 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 14-24

2. PERİYOT: 16-10

3. PERİYOT: 4-15

4. PERİYOT: 22-16

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!