'Periler bu grubu kolay aşar'

Güncelleme Tarihi:

Periler bu grubu kolay aşar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 12:00

TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası eleme grubunda favori olduğunu söyledi...

Haberin Devamı

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri ikinci maçında bu akşam Bosna Hersek ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, karşılaşmanın oynanacağı Tuzla şehrinde hazırlıklarını sürdürürken, Ay Yıldızlıları burada yalnız bırakmayan Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan, Basketbol Federasyonu medya biriminden Damla Işık’ın sorularını yanıtladı.

İSRAİL’İ NET ŞEKİLDE YENDİK
-Öncelikle grubumuzdaki ilk maçımızda İsrail’i mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptık. A Milli Kadın Takımın bu karşılaşmadaki performansını nasıl buldunuz?
Bence İsrail grubumuzda bizden en sonraki en güçlü ekipti. Nevriye ve Birsel’in olmamasına rağmen bence takımımız oldukça güzel bir performans sergiledi. Başantrenörümüz Aziz Akkaya’nın da ilk maçı olması dolayısıyla o karşılaşmanın ayrı da bir önemi vardı. Gayet iyi oynadı takımımız ve 18 sayı farkla net bir şekilde karşılaşmayı kazandık.

Haberin Devamı

-Bu akşam grubumuzdaki ikinci maçımızda deplasmanda Bosna Hersek ile karşılaşacağız. Bu mücadele hakkında neler düşünüyorsunuz?
Az önce de söylediğim gibi bu grubun en güçlü takımı biziz ve takımızın kalitesi ortada. Normal şartlarda yarınki maçı da kazanmamız lazım ancak bu karşılaşmada Işıl sakatlığı nedeniyle yer alamayacak. Nevriye, Birsel ve Işıl’ın takımda olmaması dezavantaj gibi görünse de bence diğer oyuncularımızın takıma adapte olması açısından oldukça önemli. Yarın ki maçı da iyi bir oyunla kazanacağımızı düşünüyorum.

'YENİ FORMAT DAHA YARARLI'
-Avrupa Şampiyonası’nın yeni formatı hakkında neler düşünüyorsunuz?
Özlemişiz sezon içerisinde böyle maçlar oynamayı, yeni bir heyecan kattığını düşünüyorum. Bence oldukça yararlı bir uygulama oldu.

-Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda oldukça genç bir kadroyla mücadele ediyoruz..
Takımımız biraz daha gençleşti ve bu da aslında bizim için gerekli olan bir şeydi. Takımın birbirine adapte olması açısından güzel ve yumuşak bir geçiş sağlıyoruz. Bu maçlar o açıdan da önemli bence. Bizim ligimizin çok üst düzeyde olması ve bu oyuncuların bir arada oynamalarının getirdiği bir avantaj da var. Güzel bir geçiş dönemi olacağını düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!