Pekin vizesi İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Pekin vizesi İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:00

İstanbul Cup’ın 1 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva, "Bu yılki en büyük hedefim 2008 Olimpiyatı. Tahmin ediyorum katılmam İstanbul Cup ve Fransa Açık’taki performansıma göre değerlendirilecek" dedi.

İSTANBUL Cup’ın geçen yıl ki şampiyonu ve yine en güçlü favorilerden olan 1 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva, İstanbul’daki bu sezon hem Fransa Açık, hem de Pekin 2008 Olimpiyatı öncesi önemli bir sınavdan geçeceğini söyledi. 10 yıl aradan sonra geçen yıl yeniden geldiği İstanbul’da yaşadığı şampiyonluk nedeniyle kentin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını dile getiren Dementieva, "10 yıllık bir ayrılığın ardından geçen yıl İstanbul’a geldiğimde kenti tanıyamamıştım. Şehir çok gelişmişti. Büyük binalar, lüks, büyük oteller çok şaşırtmıştı. 10 yıl sonra da çok gelişecek. Ayrıca İstanbul Rusya’da da çok popüler ve vatandaşlarımız tarafından ilk sırada tercih edilen yer" dedi.

Rekabet büyük

İstanbul Cup’ın ödülü Altın Raket için önünde daha uzun bir yol olduğunu belirten 27 yaşındaki Rus tenisçi, bu turnuvada sergileyeceği performansın kendisinin olimpiyat hedefi için büyük önem taşıdığına değindi. Dementieva, "Bu yılki en büyük hedefim Pekin 2008 Olimpiyatı. Sydney 2000 Olimpiyatı’ndan gümüş madalyam var, ama Pekin’de olmak benim kariyerim ve sonraki hatıralarım için büyük önem taşıyor. Rusya takımında bir sürü iyi oyuncu var ve büyük bir rekabet yaşanıyor. Bu yüzden Pekin’e gidip gitmeyeceğimi bilemiyorum. Tahmin ediyorum bu İstanbul Cup ve Roland Garros’taki performansıma göre değerlendirilecek" diye konuştu. Satrancı sevdiğini ve satranç oynamasının taktiksel anlamda kendisine teniste büyük katkı sağladığını belirten Dementieva, annesi Vera’nın antrenörlüğünü yapmasının da bir avantaj olduğuna değinerek şöyle konuştu:

Annem güven veriyor

"Aileden olmayan birisiyle 24 saat birlikte turnuva dolaşmak daha zor. Bu yüzden tenisçilerin genelde antrenörleri aileden geliyor. Kariyerimin başından beri annem benimle birlikte olduğu için neler yapıp yapamayacağımı, eksiklerimi artılarımı iyi biliyor. Tabii ki anne için zor, hem annelik hem koçluk yapmak. Arada problemler de oluyor ama sevgiyle aşıyoruz. İnsan korttayken bir baskı hissediyor, duygu fırtınası yaşıyor. Ara sıra tribüne bakıp sizin için orada birinin olduğunu görmek güven veriyor." Normalde çoğu oyuncunun grand slam’lerden önceki hafta çok maç yapmayı sevmediklerini ancak kendisinin aksini hissettiğini ifade eden Dementieva, "Maç yapıp, tecrübemi artırmayı doğru buluyorum. Geçen yıl İstanbul’da çok güzel bir turnuva, çok güzel vakit geçirdim ve bu yüzden seve seve tekrar geldim. Bu sene de çok dişe diş maçlar olacak. Geçen sene burada kazandıktan sonra çok rahatladım ve güven kazandım. Aldığım enerjiyle tüm senem daha iyi geçti. Bu sene de aynı şeyi bekliyorum" diye konuştu.

Henin’in vedası fırsat

Belçikalı Justin Henin’in tenisi bırakmasının kendisi için de büyük sürpriz olduğuna değinen Rus tenisçi, "Tahmin ediyorum Maria Sharapova 1 numaraya geçecek. Henin’in en büyük favorisi olduğu Roland Garros’ta olmaması, bir sürü oyuncu için fırsat yarattı. 1 numaralı favorinin olmaması, tenisçilerde duygusal bir durum oluşturacak. Roland Garros’ta ilginç bir final izleyeceğimizi umuyorum" dedi.

Bayramda salon kapalı

Dünya sıralamasının 7 numarası Elene Dementieva, Türkiye’de 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasını duyduğunda çok mutlu olduğunu belirtirken, ilginç bir espiri de yaptı. Rus tenisçi, "Bugün (dün) spor bayramı ama kaldığımız otelin havuzunda su yok, cimnastik salonu kapalı. Bu şaşırtıcı" dedi.

Her yerde kuyruk var

Polonyalı Agniezska Radwanska, İstanbul Cup’taki güçlü rakipler olarak Dementieva ile Petrova’yı gösterirken, İstanbul için "Çok kalabalık bir şehir. Trafik ve her yerde kuyruk var" değerlendirmesi yaptı.

İSTANBUL Cup Tenis Turnuvası’nın 2 numaralı seri başı Polonyalı sporcu Agniezska Radwanska, 3. kez katıldığı turnuvada bu kez iddialı olduğunu söyledi. Radwanska, "Dementieva ve Petrova önemli rakipler, ama ben umutluyum. En azından yarı final bekliyorum" dedi.

Geçen yıl kendisinden 2 yaş küçük kardeşi Urszula ile çiftlerde şampiyon olan 19 yaşındaki Agniezska, " Teklerde ilk yıl elemelerden başlamıştım, 2. senemde alt sıralarda da olsa ana tabloya girmiştim ve bu sene ise seri başları arasındayım. Şampiyonluk da neden olmasın" diye konuştu. Kardeşinin de tenisçi olmasının birlikte çalışmalarının kendileri için avantaj olduğuna değinen Agniezska, "Kız kardeşim Roland Garros’a katıldığı için bu kez gelemedi. Kayakla atlamayı ve yüzmeyi de seviyorum. Ama tehlikeli olduğu için kayakla atlama yapamıyorum" dedi. İstanbul’u gezdiğimi belirten Agniezska, "Çok kalabalık bir şehir. Trafik ve her yerde kuyruk var" yorumunda bulundu.

Bu arada turnuvada ana tablo maçları dün başlarken, korta çıkan sporcumuz İpek Şenoğlu, Belaruslu Olga Govortsova’ya 2-0 yenilerek ilk turda elendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!