Pehlivanlar plajda

Güncelleme Tarihi:

Pehlivanlar plajda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Plaj voleybolu, hentbolu ve futbolundan sonra şimdi de plaj güreşi kuruldu. 6 metre çapında kum üstünde yapılacak güreş tartısız olacak, ayakta yapılacak.

YAĞLI, aba, karakucak, alay, talaş, pantolon, pomak, sambo, kuraş, kar, yumruklu, sumo derken, güreş şimdi de ’kum’a girdi. Uluslararası Güreş Federasyonu, plaj voleybolu, plaj hentbolu ve plaj futbolundan sonra bünyesinde plaj güreşi’ni kurdu. Dünya güreşi, yaz aylarında minderden çıkıp, kuma girecek. FILA Güreş takviminde yer alan haziran ayında Cezayir’de, ekim ayında ise Antalya’da düzenlenecek şampiyonalarda güreşçiler kum üstünde kapışacak.

Plajlarda 6 metre çapında kum üstünde yapılacak bu güreşte tartı yok. Böylece bu kum güreşinde sporcular kilo düşme sorunu yaşamayacak. Güreşçiler yağlı güreşte olduğu gibi boylara göre tasnif edilecek.

Deniz mayosu giyilerek hafif ve ağır siklet olmak üzere iki kategoride yapılacak güreşler üç dakikalık tek devre olacak. Güreşçilerin bacaklarına numaraları bantlanacak. Elemeli güreşler sadece ayakta yapılacak, rakibinin iki omuzunu yere değdiren, iki kez yukarıdan aşağıya indiren, rakibini oyunla dairenin dışına atan güreşçi galip ilan edilecek. Üç dakika sonunda puan alınmazsa aktif güreşçi galip sayılacak.

Plaj güreşinde tekme atmak, saç çekmek, tokat vurmak, güneş yağı ya da vücudu kayganlaştırıcı krem sürmek ve müsabakayı nedensiz durdurmak yasak olurken, müsabıkların birbirlerine kum atmaları da diskalifiye edilmelerine neden olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!