Paris'te toprak kavgası

Güncelleme Tarihi:

Pariste toprak kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 00:02

Sezonun ikinci Grand Slam Turnuvası Roland Garros başlıyor. Toprak korttaki en gözde turnuva, 9 Haziran’daki tek erkekler finaliyle noktalanacak.

Haberin Devamı

TENİS takviminin ikinci büyük turnuvası olan Fransa Açık nam-ı diğer Roland Garros’un perdesi bugün açıyor. Paris’in toprak kortlarındaki tenis ziyafetinde İspanyol Rafael Nadal erkeklerde, Rus Maria Şarapova da kadınlarda ‘son şampiyon’ unvanlarını korumak için mücadele edecek.
22 milyon Euro’nun dağıtalacağı turnuvada tek erkekler ve kadınlar şampiyonları ayrı ayrı 1.5 milyon Euro ödül alacak. 8 Haziran’da kadınlar, 9 Haziran’da erkekler finali oynanacak.

MURRAY ÇEKİLDİ NADAL SEVİNDİ

İSKOÇ Andy Murray ve Arjantinli Juan Martin Del Potro, sakatlıklarından ötürü Paris’ten çekildi. Murray çekilince Nadal, 3 numaralı seribaşına geçti. İspanyol raket ancak bu şekilde kendisini üçüncü basamakta bulabilme şansına erişti. Kadınlarda ise Sloven Katarina Srebotnik ve Fransız Virginie Razzano turnuvadan çekilen isimler oldu.

Haberin Devamı

İSPANYOL, REKORU EGALE EDECEK Mİ?

FRANSA’da 7 kez şampiyon olan Rafael Nadal, bu yıl da kazanırsa Fransız Max Decugis’in rekorunu kıracak. Ancak Nadal’ın yolu dikenli zira yarı finaldeki olası rakibi dünya bir numarası Sırp Djokovic olacak. 6 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic ise geçen finalde kaybettiği Nadal’dan rövanşı alma peşinde...

EN ÇOK ÖDÜL KAZANANLAR

ERKEKLER

R.Federer 77 milyon dolar
R.Nadal 54 milyon dolar
N.Djokovic 49 milyon dolar

KADINLAR

S.Williams 45 milyon dolar
V.Williams 29 milyon dolar
M.Sharapova 26 milyon dolar

SEVGİLİLER TRİBÜNDE OLACAK

KADINLARDA Caroline Wozniacki’nın erkek arkadaşı golfçü Rory McIlroy yakın takipte olacak. Şarkıcı RedFoo, Azarenka’yı, buz hokeyci Alex Ovechkin de Maria Kirilen-ko’yu yalnız bırakmayacak.

Serena Williams fırtınası devam edecek mi?

TEK kadınlarda 31 yaşında yeniden dünya 1 numarası olmayı başaran Serena Williams, fırtınasının Paris’te de esmesi bekleniyor. Kariyerinde Fransa Açık’ta sadece bir kez sevinebilen, ABD’li, Paris’e gelirken Miami, Charleston, Madrid ve Roma’yı üst üste kazanarak büyük gözdağı verdi.

Roland Garros’u en çok kazanan tenisçiler

ERKEK

Max Decugis (Fransa)  8
Rafael Nadal (İspanya)  7
Björn Borg (İsveç)  6

KADIN

Haberin Devamı

Chris Evert (ABD)          7
Suzanne Lenglen (Fransa)  6
Steffi Graf (Almanya)          6

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!