Paranın değil tutkuların peşinden gidin

Güncelleme Tarihi:

Paranın değil tutkuların peşinden gidin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 23:22

GİRİŞİMCİLERİN ihtiyacı olan parayı toplaması için kurulan kitlesel fonlama platformu Kickstarter’ın kurucusu Charles Adler, çıkan yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasındaki engellerin ortadan kalkması gerektiğini belirtti. Adler, asıl önemli olanın para değil, tutku olduğunu söyledi

Haberin Devamı

DÜNYA çapında girişimcilerin projelerini hayata geçirmek için gerekli parayı toplamasını sağlayan kitlesel fonlama platformu Kickstarter’ın kurucusu Charles Adler Türkiye İnovasyon Haftası’na katılan isimler arasındaydı. Konuşmasında Kickstarter ile hayata geçen bir örnek veren Adler, 4 lise öğrencisinin ebeveynleri ve öğretmenlerinin desteği ile uçuş simülasyonu yapmak için harekete geçtiğini anlattı. Adler, “Öğrenciler, 11 bin dolar kazandılar. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Aslında bunlar paranın üzerinde önemli değerler elde ettiler. Buna sevgi deyin, tutku deyin, heyecan deyin. Bu çocukların başarısından etkilenen annelerden biri heyecanlanıyor ve şu cümleyi kuruyor: “Günün birinde bütün çocuklar böyle tutkulu olsun” Buradaki örnek gibi paranın peşinden değil tutkunuzun peşinden gidin” dedi.

Haberin Devamı

BARİYERLERİ YIKALIM

Adler, çıkan yaratıcı fikirlerin hayata geçirilmesindeki engelleri ortadan nasıl kaldırılması gerektiğini de anlattı. Kickstarter’in fikri olan insanları potansiyel müşterilerle buluşturduğuna değinen Adler, “Biraz normların dışında bir iş ortaya attığınızda bu fikirler hak ettiği değeri görmüyor. Temelde amacımız bu fikirleri dünyaya sunmak. Yaratıcı ile potansiyel müşteri arasındaki bariyerleri yıkmak istedik” diye konuştu.

AKILLI SAAT DOĞDU

Kickstarter’dan çıkan örneklere de değinen Adler, akıllı saat markası Pebble’ın burada doğduğunu söyledi. Adler, “Toplamda 30 milyon dolardan fazla fonu Kickstarter üzerinden topladı. Şu anda ikinci akıllı saat modelini satışa çıkaran şirket, Kickstarter’daki en iyi örneklerin başında geliyor. İkinci proje ise USB girişten şarj olan ve kompakt bir buzdolabı projesi Coolest Cooler var. Bu projede 13 milyon dolardan fazla fon toplamayı başardı” dedi. 2009 yılında kurulan Kickstarter, şu ana kadar yaklaşık 2 milyar dolar fon toplamayı başardı. 9.4 milyon kez fonlama yapılan Kickstarter’da 257 bin proje yer aldı.

İnovasyon bir oyun bunu iyi oynayın

MAKER Faire yaratıcısı ve Make Magazine kurucusu Dale Daugherty de ‘Merak et, karar ver sen de yap’ konulu konferansında dinleyicilere düşünmekle kalmamalarını, bunu yapmalarını önerdi. Daugherty, “Aslında hepimiz bir şeyler yapabilecek insanlarız. İnovasyon bir oyun. Bu oyunu oynayın” dedi.

Haberin Devamı

Uzaydan dünyaya el sallayan adam

Uluslararası Uzay İstasyonu Astronotu Chris Hadfield’in Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki konuşması ve uzay aracının fırlatılma görüntüleri yoğun ilgiyle izlendi. Hadfield, uzaydan dünyayı nasıl gördüğünü şu sözleri ile anlattı: “Uzaydan dünyaya baktığınızda, Küba’yı, Kanada’yı, Bahamaları, Ağrı Dağı’nı tamamen farklı bir perspektiften görüyorsunuz.

Robottan ‘iyi günler’ mesajı

‘Robotik Teknolojiler Yarışması’nda dereceye giren projelerin ödül töreni düzenlendi. Burada sahne alan Intel robotu da ‘İyi günler’ diyerek konukların alkışını aldı. Genel kategoride ‘Beyin Dalgalarıyla İlerleyen Engelli Sandalyesi’ projesiyle birinciliği Işıklar ekibi, ‘Scirobot Hastalar için Aktivite Robotu’ projesiyle ikinciliği ODTÜ’lü girişimciler, ‘Görme Engelliler için Sensörlü Gözlük’ projesiyle de üçüncülüğü TAKEV Robot Kulübü kazandı. Genç Mucitler kategorisinde de birinciliği ‘İşleme Yapabilen Biyonik Kol Robotu’ ile Eray Aktokluk, ikinciliği ‘Otonom Biyonik Kol Robotu’ projesiyle Tekno Maçka ekibi, üçüncülüğü de ‘Robotik Yazılım Suda ve Karada İlerleyen Hovercraft’ projesiyle Sinop Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri elde etti.

BAKMADAN GEÇME!