Para, para, para

Güncelleme Tarihi:

Para, para, para
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

G.Saraylı futbolcular kros yaparken şarkıyla tepkilerini dile getirip bugün başlayacak Antalya kampı için son uyarıyı yaptı. Gerets, basın toplantısında yönetime sitem etti. Başkan Canaydın, apar topar Florya’nın yolunu tuttu.

G.SARAY’da alacakları uzun süredir ödenmeyen, son olarak da geçen haftaya yazılan çekleri karşılıksız çıkan futbolcular sonunda patlama noktasına geldi. Söz verilen ancak sürekli ertelenen ödemeler nedeniyle bugün Antalya kampına gitmeyeceklerinin sinyalini veren futbolcular dün başladıkları ikinci yarının ilk çalışmasında "Para, para, para" şarkısıyla yönetime mesaj gönderip, seslerini yükselterek tepkilerini sergiledi. Bunun üzerine Başkan Özhan Canaydın apar topar Florya’ya gitti.

Mali kriz yaşayan G.Saray’da dün yeniden topbaşı yapan futbolcuların alacağı tavır merakla bekleniyordu. Sarı kırmızılı futbolcular önce kendi aralarında bir toplantı yaparak, son bir durum değerlendirmesi yaptı. Futbolcular daha sonra teknik direktör Eric Gerets ile biraraya gelerek, uzun süredir ödenmeyen alacakları konusundaki görüşlerini ve tepkilerini Belçikalı çalıştırıya iletti. Gerets ise topu yönetime atarak "Kararları siz vereceksiniz. Mağdur durumda olduğunuzu biliyorum. Bu yüzden hiçbirinizi zorlayamam" dedi.

Ardından futbolcular ikinci yarının ilk idmanına çıktı. Florya Atatürk Ormanı’nda yapılan kros sırasında oyuncular tepkilerini göstermek için ilginç bir yola başvurdu. Sarı kırmızılılar, "Para, para, para" diye tempo tutarak koşmaya başladı ve "Para, para, para... Varlığı bir dert, yokluğu yara" şarkısını söyledi. Sarı kırmızılı futbolculardan biri Antalya kampına gidip gitmeme konusunda kendilerinin de belirsizlik içinde olduğunu belirterek, "Ya hep birlikte gideriz. Ya da hiçbirimiz gitmeyiz" dedi.

İdmanın ardından gözler öğle saatlerinde Florya’ya gelerek futbolcularla görüşeceğini belirten başkan Özhan Canaydın’a çevrildi. Ancak Canaydın bu ziyareti beklenen ve planlanan saatte gerçekleştirmedi. Canaydın’ın futbolcular ile yapacağı görüşme sonrası medyanın karşısına çıkmayı planlayan Gerets, bu amaçla önce saat 15.30’da bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Ancak Canaydın gelmeyince Belçikalı teknik adam da basın toplantısının saatini 16.00’ya aldı. Bu yüzden idman saati de 16.30’a kaydırıldı.

Gerets de basın toplantısında sarı kırmızılı futbolcuların "Para" şarkısıyla yönetime gönderdikleri mesajı doğruladı. Belçikalı çalıştırıcı, "Sabah idmanında çok hoşuma giden birşey oldu. Ormanda kros yaparken futbolcularım toplu halde şarkı söylediler. Çok mutlu oldum. Ama hangi şarkı olduğunu size söyleyemem. Para ile ilgili bir şarkıydı. Yeni yılda çok iyi puanlar ve taraftarımıza şampiyonluk hediye etmek istiyoruz" dedi.

Futbolcuların protestosu, Gerets’in medyaya açıklamalarının ardından başkan Canaydın da harekete geçti. Florya’ya beklenen saatte gitmeyen G.Saray başkanı bu kez acele olarak Metin Oktay Tesisleri’nin yolunu tuttu. Canaydın saat 17.00’de geldiği tesislerde önce Gerets, ardından da futbolcularla biraraya geldi. Sarı kırmızı kulübün başkanı futbolcuları yumuşatmaya çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!