Panama Belgeleri’nde neden ABD yok?

Güncelleme Tarihi:

Panama Belgeleri’nde neden ABD yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 10:03

Panama Belgeleri fırtınası dünyanın dört bir yanında esmeye devam ederken adı daha önce vergi skandallarına karışmış ABD'li şirketlerin neden belgelerde yer almadığı sorusu gündeme geldi. Uzmanlara göre ABD'liler paralarını başka vergi cennetlerine yatırırken Delaware ve Wyoming gibi eyaletlerinde offshore hesaplar açabiliyorlar.

Haberin Devamı

Rusya’dan Çin’e Asya’dan Afrika’ya kadar pek çok milyarderin vergi kaçırmak için açtığı offshore hesaplar Panama Belgeleri’nde ortaya çıktı.

Fakat vergi uzmanlarına göre belgelerde Amerika Birleşik Devletleri’nden kayda değer hiçbir şirket, kişi veya kurum olmaması dikkat çekti.

Panama Belgeleri’ni yayımlayan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Derneği’nin başkan yardımcısı Marina Walker Guevara, “Amerikan şirketleri vergi kaçırmada çok deneyimli. Fakat onlar Panama’da çalışmıyor. Hesapları daha çok Virgin ve British Adaları’nda” diyor.

Panama Belgeleri’nde neden ABD yok

Öte yandan ABD’de offshore hesaplarının açılmasına müsaade eden eyaletler de var. Bunlar Delaware ve Wyoming bu iki eyalette ABD’li zenginler offshore hesaplar açıp vergiden muaf olabiliyorlar.

Haberin Devamı

ABD Hazine Bakanlığı’ndan bir yetkili AFP’ye yaptığı açıklamada offshore konusunda önlemlerini artıracaklarını belirtti. Yetkili, “Hazırladığımız önlem tasarısının son aşamasındayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!