Öztürk korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Öztürk korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2011 10:30

Antalya'da devam eden Avrupa Muaythai Şampiyonası Çeyrek Final Karşılaşması'nda Türkiye'nin 67 kiloda Altın madalya umudu Yılmaz Öztürk, Finlandiyalı Hynyem Antero'dan çenesine aldığı darbe sonucu sakatlandı. Yerde bir süre baygın yatan sporcu hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Antalya Atatürk Spor Salonunda devam eden Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda bugün yapılan çeyrek final karşılaşmasında erkekler kategorisindeki müsabakalarda, Türkiye'den 48 kiloda Can Erbulak Kazakistanlı rakibi Arman Aristanbekov'u, 54 kiloda Emre Karaca Belaruslu rakibi Andrei Zayts'i, 57 kiloda Murat Antepli Kazakistanlı rakibi Daniyar Tukhanov'u ve 71 kiloda Uğurcan Beyazıt Belaruslu rakibi Dzmitry Veitsekhoiski'yi mağlup ederek yarı finale yükseldi.

B ringinde yapılan kadınlar müsabakalarında ise 67 kiloda Nurhayat Hiçyakmazer, ringe çıkmayan Sırbistanlı rakibi Anna Sezdedig'i hükmen yenerek yarı finale çıktı. 60 kiloda Sedanur Akğulu ise Macar rakibi Daniella Elteto'ya mağlup oldu.

Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda bugün yapılan 42 müsabakada Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Belerus takımlarından katılan sporcuların büyük bölümü yarı finale katılma hakkını kazandı.

ÖZTÜRK KORKUTTU

A ringinde erkekler kategorisinde günün son karşılaşmasında Türkiye'nin finalde 67 kiloda altın madalya umudu Yılmaz Öztürk, Finlandiyalı rakibi Hynyem Antero karşısında, çenesine aldığı dirsek darbesi sonucu yere düştü.Baygınlık geçiren Öztürk'e ilk müdahaleyi salondaki sağlık ekipleri yaptı.

Başındaki kaskı çıkarılan sporcu, kendine geldikten sonra boyunluk takılarak sedye ile ringden alınarak ambulansla Antalya Medical Park Hastanesine kaldırıldı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Engin Kısa, günün son karşılaşmasında Yılmaz Öztürk'ün beklemedik sakatlığı karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Öztürk'ün sağlık durumu ile ilgili net açıklama yapamayacağını ancak çenesinden ağır bir darbe aldığını belirten Kısa, “Günü iyi tamamlamak isterdik ama olmadı” dedi.

Müsabakalarda Belarus ve Rusya maçlarını kazandıklarını hatırlatan Kısa, “Yılmaz, altın madalya beklediğimiz bir sporcumuzdu. Dirsek alarak nakavt oldu. Çok sert bir teknikte darbe aldı. Bir maçın bir galibi var ve herkes mücadele ediyor”diye konuştu.

Engin kısa, kadınlarda 67 kiloda Nurhayat Hiçyılmaz'dan altın madalya beklediğini belirterek, çeyrek finali geçen sporcularından altın madalya beklediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!