Özlü: Hedef üç marka yaratmak

Güncelleme Tarihi:

Özlü: Hedef üç marka yaratmak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 22:54

HÜKÜMET, güçlükle ilerleyen yerli otomobil markası yaratma çabalarına, iki alanı daha ekledi. Sanayi Bakanlığı, Türkiye’nin üç alanda marka yaratması için proje hazırlıyor. Yerli otomobilin yanı sıra bilişim ve tekstilde de yeni markalar yaratmak amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden 8’inin kendi markaları olduğunu ve tüm dünyada bu markaların bilindiğini anlattı. Tekstilde Türkiye’nin yeni markalar yaratabileceğini anlatan Özlü, “Otomobil, bilişim ve tekstil” başlıklarında yeni marka yaratmak için özel çalışma yaptıklarını söyledi.

SANAYİMİZ ESNEK
Özlü, şöyle devam etti: “Marka yaratmak için Türkiye’nin her şeyi var. Türkiye, yerli marka geliştirmezse, bir şeyler eksik kalır. ‘Türkiye bu işe girmesin. Dünyada önemli oyuncular var, Türkiye’nin şansı yok’ diyenler var. Bu doğru değil. Bugüne kadar oluşan altyapı ve yan sanayi en iyilerden. Bizim sanayimiz çok esnek ve kıvrak davranabiliyor. Çinliler, 1 milyon adetten küçük rakamlarda esnek değil. Bizimkine yazıyorsun, 10 bin tane yapıyor. Tekstil de böyle, birçok sektör de böyle. Bizim eksiğimiz, markamız yok. Otomobil ve tekstilde müthiş altyapı var, olmayan markamız. Markası olanlar, olmayanlara göre iki kat fazla kâr ediyor. Dünyanın en prestijli markalarına bizimkiler iş yapıyorlar.

Markalara ilişkin çalışmalarımızı yeni programda göreceksiniz. Belli alanlara odaklanmazsak, bir şey yapamayız. Öncelik otomotiv, yazılım-bilişim ve tekstil de olacak. Üretim yasasında yazılımı sanayi kapsamına soktuk. Yazılımcılar, sanayicilere verilen teşviklerden yararlanacak. Akıl satıp para kazanacaksınız. Türkiye’de cirosu bu alanın 30 milyar civarında. Bunu da ikiye katlamayı düşünüyoruz. Türkiye’nin en büyük sermayesi insan kaynağı. İyi eğitirsek, sonuç alırız.

GÜZEL HABERLER
Yerli otomobil 180 günlük planda var. Yerli otomobil ile ilgili yıl sonuna kadar faaliyetler zinciri göreceksiniz. Önümüzdeki yıl yerli otomobille ilgili güzel gelişmeler göreceksiniz. Dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisine bakın 8’inin kendi markaları var. Türkiye’nin 75 milyar TL otomobil cirosu var. Biz bunu ikiye katlayacak program üstünde çalışıyoruz. Ülkemizde tasarım mühendisi dahil her şey var. Yabancı firmaların araçlarını üretiyor, üzerine o firmanın logosunu basıp Avrupa’ya ihraç ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!