Özledim!

Güncelleme Tarihi:

Özledim
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Benim oğlum, henüz onsekiz yaşına girdi... Hasta mı, hasta Trabzonsporlu. Dahası bu hastalığından dolayı, onyedi yaşında hakim karşısına bile çıkmış. Olaylı bir maç sonrası, kurunun yanında yaş da yanar misali, onu da götürmüşler!

Dardanel maçı yenilgisinin akabinde, telefonum çaldı. İngiltere'de okuyan oğlum, baba maç ne oldu? diye sordu. Ona uzun süre yanıt veremedim. Zaten sıla özlemi var; buna bir de Trabzonspor yenilgisini ekleyemezdim. Ama yalan da işime gelmedi ve sonunda, buruk bir şeklide acı skoru söylemek zorunda kaldım.

Bunları neden mi yazdım?

Henüz şampiyonluk tadamayan, onu yaşayamayan, oğlum gibi yüzbinlerce Trabzonsporlu gençler adına yazdım. Ben tüm şampiyonlukları yaşadım. Ama buna rağmen, yine özledim diyebildiğime göre, bu gencecik körpelere bunu nasıl anlatabilirsiniz ki?

Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım, maçları TV'de yayımlanmadığı için, taraftar kaybediyorum şeklinde, haklı olarak veryansın ediyor. Aynı şey Trabzonspor için de, farklı bir şekilde de olsa geçerli. Trabzonspor da yıllardır şampiyonluk yaşayamadığı için, giderek taraftar kaybediyor. İşin ilginç bir başka boyutu daha var...

Trabzonspor'da forma giyen oyunculara bakıyorum da, en kıdemlisi Hami, o bile şampiyonluk tadamamış... Ogün, Ünal, Abdullah ve diğerleri de öyle. Peki ama; şampiyonluk tadamayan yüzbinlerce Trabzonspor taraftarı da var. Ki; bu insanlar, yağmur, çamur demeden sizleri takip ediyor. Üstelik, belki de, tencerelerinde kaynayacak yemeklerinden keserek! Peki sizler ne yapıyor sunuz? Yani sevgili futbolcular!

Yönetim sizlere, dolar bazında oluk gibi para akıtıyor. Sakın aldığınız parada gözümüzün olduğunu sanmayınız. Ananızın ak sütü gibi helal olsun da, biraz da, şu yüreğinize jimnastik yaptırsanız nasıl olur?

Büyük fırsat teptiğiniz apaçık ortada. Ancak yine de, henüz herşey bitmiş değil. Bizim gibi, yüzbinleri, milyonları, öldürüp bitirdiniz. Sizde, biraz olsun yürek ve forma aşkı varsa, bundan sonraki maçları artık kazanın. Şampiyon olmayabilirsiniz... Ancaak; hiç olmasa milyonlarca Trabzonspor taraftarına, en azından formanızı sevdiğinizi, yürekli olduğunuzu gösterebilirsiniz... Ve umarım bunu başarırsınız!






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!