Özkan Sümer başkanlığa aday

Güncelleme Tarihi:

Özkan Sümer başkanlığa aday
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2000 00:00

Özkan Sümer, 31 Aralık'ta yapılacak olağan Genel Kurul'da Trabzonspor Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Sümer, bugün saat 11.00'de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, "Bu oluşum yeni bir rönesans, 2'nci bir doğuştur" dedi.
Haberin Devamı

YÖNETİM ALTERNATİFSİZ DEĞİL
Basın toplantısında aday olma gerekçelerini açıklayan Özkan Sümer, "Yönetimin alternatifsiz olduğunu göstermeye çalışmak, Trabzonspor'un geçmişine saygısızlık olurdu. Bu nedenle de böyle bir hareketi başlattım."

TRABZONSPOR'DA HER ŞEY KÜÇÜLDÜ
Şu anki yönetimin Trabzonspor'u tahribata uğrattığını ileri süren Sümer, "Trabzonspor'un ekonomisi dışında her şeyi küçülmüş. Buna rağmen yönetiminin hala vazgeçilmez gibi gösterilmesi kabul edilemez. Birliğe, dirliğe, etiğe dayanmayan yönetimlerin ömrünün uzun olması mümkün değil" dedi.

TAKIM ENKAZ HALİNDE
Duygusal nedenlerle, bilginin ön planda olduğu bir yönetim modeline talip olduklarını ifade eden Sümer, "Takım enkaz halinde. Bunu görmezsek, geleceğe büyük endişelerle bakmak zorunda kalacağız. Geçmişi de kötüleyerek kendimizi gerekli gibi gösterme yanlışı içine de düşmememiz gerektiğini biliyorum. Geçmişine saygılı, bugünün değerlerine sahip çıkan bir anlayışın ürünüyüz."

"TARBZON KENDİ POTANSİYELİNİ KULLANACAKTIR"
Sporun insan için olduğunu söyleyen Özkan Sümer, "Ancak insanı kenarda tutup, mekan ve imkanlarla hareket etmek, söz konusu olamaz. Asıl sermaye insandır. Biz insan ilişkilerini öne çıkaran bir görüş ortaya koyacağız. Ekonomiyi bir kenarda tutarak da yola çıkılmaz. Ancak patrona dayalı anlayışlarla ayakta durulmadığı da bir gerçektir. Trabzonspor, var olan kendi potansiyelini iyi kullanarak ayakta duracaktır.

HESAPLAŞMA DEĞİL
Adaylığının hiç kimse ile hesaplaşma olmadığın söyleyen eski teknik adam, "Bugüne kadar emek harcadık, profesyonelce çalıştık ve para kazandık. Hiç kimseyle kişisel savaşa girmek niyetinde değilim. Geçmişte duygusal tepkilerim oldu. Şimdi başkan adayıyım. Misyonum gereği hiç kimseyle hesaplaşma adına bu göreve talip değilim. Bu da Trabzonspor'a haksızlık olur." dedi.

YILMAZ:SEVİNDİM
Trabzonspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 31 Aralık’ta yapılacak olağan kongre öncesi adaylığını açıklayan Özkan Sümer için, "Adaylığını açıklamasına sevinmedim desem yalan olur. Yıllardır Trabzon’dan bir aday çıksın diye destekledim“ dedi.

Mehmet Ali Yılmaz, Özkan Sümer’in adaylığını kutladığını da belirterek, "Herhalde Trabzonspor genel kurulu, onların vereceği ve anlatacağı programı kabul eder. Şeriatın kestiği parmak mukaddestir. Ayrıca onların bayram ve yılbaşılarını da kutluyorum“ diye konuştu.

YILMAZ:KİMSEYLE YARIŞMAM
Özkan Sümer'in adaylığını açıklamasının ardından Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Daha önce de söylediğim gibi kimseyle yarışmam. Trabzonspor'un bana ihtiyacı varsa, gelir kulübe sahip çıkmaya çalışırım. Şayet aday varsa, liste çıkarmam söz konusu bile olmaz. Özkan Sümer'in adaylığı hayırlı olsun. Antrenör olarak büyük deneyimleri var. Onun karşısına çıkmam ayıp olur" demesi camiada şaşkınlık yarattı.

BENİ RAHATLATTILAR
Artık sadece bu yükün altına girecek insanları düşünüyorum. Bunlar nasıl bir yükün altına gireceklerini de kendileri de düşünmüşlerdir umarım. Ben de tam Oktay’ın ve yeni transfer Iwan’ın parasına nasıl ödesem diye planlarken, birileri aslanlar gibi ortaya çıktı ve beni rahatlattılar. Onlara teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!