Özel sporculara atletizm şenlikleri

Güncelleme Tarihi:

Özel sporculara atletizm şenlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 12:54

Üsküdar Belediyesi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği 6. Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, 22-23 Mayıs 2012'de Üsküdar'da gerçekleştirilecek.

“Gülümse Hayata” sloganıyla Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda yapılacak atletizm şenliklerine, İstanbul'un 27 ilçe ve 104 okulundan 976 engelli sporcu katılacak. Azerbaycan'dan 13 engelli sporcunun da yer alacağı şenliklerde 1300 madalya dağıtımı yapılacak.

Otistik, zihinsel, işitme ve görme engelli sporcuların katılacağı şenliklerin tanıtımı dolayısıyla Validebağ Öğretmenler Evi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Türkiye'de uzun yıllar atletizmde sporcu yetiştirmenin bir “handikap” olduğunu belirterek, son Dünya Şampiyonası'nın kendilerini bu konuda heyecanlandırdığını ifade etti.
Güzey, bu branşlarda yakın bir gelecekte önemli bir başarı elde edeceklerini düşündüklerini anlatarak, “Dünya artık gücünü silahlardan, savaş gücünden almıyor. Ülkemizin en büyük propaganda gücü, dünya platformuna sunduğumuz sporcuların gücüdür” dedi.

Sporu tabana yaymaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Güzey, “En önemli silahlardan biri spordur. Dünya, sporun güzelliğinde bir araya gelirken, birbirini daha iyi anlama imkanı da bulacaktır” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Polat da özel eğitimin, Türkiye'nin en büyük konularından biri olduğuna işaret ederek, gerek okullaşma, gerekse gündeme gelme konusunda özel eğitimle ilgili epey mesafe alındığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Özel eğitim konusunu okullarda belli programlar çerçevesinde ele aldıklarını anlatarak, bu hususun toplum tarafından da bilinmesi gerektiğini dile getirdi.
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise belediye olarak bu şenlikleri çok önemsediklerini ifade ederek, “Hep beraber 'engelleri aşıyoruz, hayatı paylaşıyoruz' diyoruz” şeklinde konuştu.
“Toplumun yüzde 10'unda engelli varsa onların temsil edilmesi, onlar için çalışmalar yapılması gerekir” diyen Kara, yerel yöneticiler olarak buna destek vermeleri gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!