'Otomobil sporlarında tanınmışlığımız artıyor'

Güncelleme Tarihi:

Otomobil sporlarında tanınmışlığımız artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 11:44

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun başlattığı tanıtım ile Türk otomobil sporcuları, yurt dışında elde ettikleri başarılarla adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

TOSFED Başkanı Metin Çeker, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri zaman bir faaliyet raporu hazırladıklarını belirterek, otomobil sporlarının gelişmesi ve bilinirliğinin artması için çalışmalara başladıklarını söyledi. İlk olarak off-roada önem verdiklerini ve bunun sonuçlarını da aldıklarını ifade eden Çeker, yarış sayısını artırıp araçların daha iyi hazırlanarak mücadele etmesini sağladıklarını kaydetti.

Düzenledikleri yarışların çekimlerini yaptırıp dağıtımlarını çoğalttıklarını dile getiren Çeker, "İnsanlar da bunları basın yayın kuruluşlarında daha fazla görmeye başladı. Bu sayede sporun bilinirliği arttı. Öte yandan amatör rallicilere ağırlık verdik. Onlar 2. lig gibi geçen sene başlayan TOSFED Kupası, ralli sayısını da ikiye katladı. Yarışmacılarda artınca güzel sonuçlar ortaya çıktı. Yönetimi devraldıktan sonra uyguladığımız politikalarla Türkiye'de otomobil sporlarının tanınmasına ve gelişmesine katkı sağladık" diye konuştu.

Çeker, 2013 sezonu öncesinde 12 farklı ilde özel olarak hazırlanan videolarla desteklenen eğitimler sonucunda binin üzerinde yeni gözetmenin spora kazandırıldığını belirten Çeker, 350 kadar üst düzey yöneticinin de terfi eğitimlerinin yapıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

"Dünyada tanınmışlığımız artıyor"

Önceki yıllarda daha az sporcunun yurt dışında yarıştığını belirten Çeker, gelinen noktada geçen yıl milli karting sporcusu Berkay Besler'in CIK-FIA Academy Trophy Şampiyonası'nda 3. olduğunu anımsattı. Çeker, bu yılda Borusan otomotiv takımının Dünya Binek Otomobil Şampiyonası'nın Avrupa yarışlarını takip ettiğini ifade ederek, "Onun dışında Yiğit Timur, Dünya Ralli Kros Şampiyonası ilk yarışında 4. oldu, onunla da gururlandık. Bunun dışında kartingcilerimiz, bu yıl Berkay Besler ve Yiğit Çetin'i FIA Academy Trophy Şampiyonası'na gönderiyoruz. Aytaç Biter, Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası'nda 3. oldu. Yağız Avcı, Sırbistan'daki bir ralli de 5. oldu. Sporcularımız yurt dışında başarı elde ettikçe hem Türkiye'nin prestiji hem de sürücülerimizin dünya arenasındaki tanınmışlığı artıyor" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de otomobil üretimi ve satışı yapan şirketlerin otomobil sporlarına sponsor olarak bu sporun daha da ilerlemesini sağlaması lazım" diyen Çeker, bunun projelerinde yer aldığını ancak fazla yol kat edemediklerini bildirdi.

Çeker, bunu sağlamaları durumunda otomobil sporlarının daha da gelişeceğini vurgulayarak, "Sezon başında daha ümitliydik ama o dönemde Avrupa'daki mali kriz, onları biraz daha temkinli olmaya itti. Bu konuda çalışıyoruz, inşallah birkaç otomotiv firmasını yarışmalara dahil edebilirsek daha da başarılı olacağız" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!