Orta yaşlı çocuklar için otomobil

Güncelleme Tarihi:

Orta yaşlı çocuklar için otomobil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2002 21:43

Orta yaşlı çocukların düşleri artık gerçek olacak. Mattel, 1969 yılının Twin Mill adı verilen Hot Wheels otomobillerinin normal boyutlardaki ilk versiyonunu üretti.

Gücünü iki adet Chevy 502 motorundan alan gerçek Twin Mill, yaklaşık 1.400 beygirlik güç üretiyor. Özellikle otomobil şovlarında ve yarışlarda boy göstermek üzere tasarlanan araç, hız meraklılarının yeni gözdesi olmaya aday.

Bilgi için:

www.mattel.com


Mars'ı buldozer

ile keşfetmek



Robotik buldozerler Dünya'daki yolları açmak için çok küçük olabilirler, ancak Mars'ta örnek toplama işleminde çok yararlı olacaklarına kesin gözüyle bakılıyor. 3.5 kilo ağırlığındaki buldozerler su aramak veya kaya örnekleri toplamak için kazı yapabilir. Robotik kollarıyla Mars toprağını alıp üzerindeki kovalarda biriktirecek. NASA tarafından geliştirilen buldozerler henüz kullanıma hazır değil.

Bilgi için: www.jpl.nasa.gov


Uzay çağının

buz kazıcısı



Ice Dozer adı verilen buz kazıcısı kış aylarını daha kolay geçirmenizi sağlayacak. Vahşi görünümlü Dozer'in mikro ve makro dişleri ile düz kenarı otomobilinizin ön camında biriken karları ve buzları kazırken camın bombesine göre esneyebiliyor. Cihazın ergonomik tutamakları her çekişte tüm gücünüzü kullanmanıza olanak tanıyor.

Fiyatı 15 dolar. Bilgi için: www.innovationfactory.com


Kablosuz fotoğraf yazıcısı

Sony'nin avuç içine sığabilecek boyutta, pille çalışan DPP-MP1 dijital fotoğraf basan cihazı anında sonuç veriyor. İçine bellek çubuğunu yerleştirdiğiniz zaman (veya USB kablosu ile PC'nize bağladığınız zaman) iki dakika içinde cüzdana sığabilecek boyutta film kalitesinde baskı veriyor. Ağırlığı yarım kilodan daha hafif olduğu için amatör fotoğrafçıların çantalarında kolayca taşıyabilecekleri yazıcı 70 dolar.

Bilgi için: www.sony.com


Dikkat otomobilde bebek var!



Xportation Safety Concepts Inc. (veya kısaca XSCi) isimli şirket hava yastığı gerektirmeyen araba koltuğu tasarımında iddialı. Öyle ki şirketin geliştirdiği ön koltukta bebek bile oturtulabilir. Rear Facing Infant Car Seat-Arkaya Bakar Çocuk Koltuğu'na monte edilebilen çıkartılabilir bebek beşiği şok emici çerçevelere oturtuluyor. Köpük çarpışma enerjisini emerek, oturma yastığına gönderiyor. XSCi mühendisleri, halihazırda ön koltukta çocuk oturtma fikrini eleştirenlere karşı geniş kapsamlı bir tanıtım programı tasarlıyor.


Kişisel video kamerası



İlk walkman, piyasaya çıkışından 23 yıl sonra video cihazı görünümü altında yeniden gençlerin gözdesi olmaya hazırlanıyor. MPEG-4 adı verilen sıkıştırma formatından yararlanılarak geliştirilen cihazın bir benzerini, Kore merkezli MagicEyes Digital şirketi MkiVki adı altında piyasaya çıkarttı. 9.25 x 7 x 2.25 cm. boyutlarındaki cihaz, avuçiçine sığıyor ve MP3 müziği ile görüntüyü senkronize edebiliyor. Üretici şirket Philips'e göre gelecek modeller full-motion MPEG-4 videoyu destekleyecek. Philips'in prototip cihazı internet ten kablosuz olarak video görüntülerini indirebiliyor.




Kablolu fotoğraf yazıcısı



Canon S820D ile fotoğraf basmak çocuk oyuncağı haline gelecek. Cihazı bilgisayara bağlayarak eski usulde kullanabildiğiniz gibi, doğrudan Canon Powershot S30 veya S40 dijital kameralara bağlayabiliyorsunuz. Eğer bu iki yöntemi de beğenmediyseniz kameranın flash bellek kartını bir adaptöre yerleştirebiliyorsunuz. İstediğiniz takdirde çektiğiniz kareleri görmek için renkli bir LCD'de bağlayabiliyorsunuz.

LCD'nin fiyatı 100 dolar,

yazıcının fiyatı 400 dolar.

Bilgi için: www.usa.canon.com


Havayı nemlendiren ısıtıcı



Basınçlı hava ile ısıtan aygıtların sakıncalarından biri ısı verirken çevredeki nemi yok etmesidir. Bunun sonucu çatlamış dudaklar, kurumuş mobilyalar ve bol miktarda statik elektriktir. Bunun çözümü ısı kaynağına nem ilave etmekten geçer. İşte bu nedenle Humidifier Register adı verilen küçük bir plastik kabı zemindeki hava çıkış menfezinin deliğine yerleştirip, içine periyodik olarak su doldurursanız havaya nemli ve sıcak hava salınır.

Fiyatı 15 dolar. Bilgi için: www.webproducts.com


Görünmeyen

klavye



Çok yakında toplantı salonundaki masaya parmaklarınızla vurmaya başladığınız zaman kimse canınızın sıkıldığı izlenimine kapılmayacak. Bu şekilde tam tersi not tuttuğunuz anlaşılacak. Merkezi Kore'de olan Samsung şirketinin Scurry ve merkezi İsviçre'de olan Senseboard Technologies şirketinin Senseboard (resimdeki) sanal klavyeleri boşluğa yazı yazdığınız izlenimi doğuracak. Bu sanal klavyeler elinizin üzerindeki sensorlardan yararlanarak parmaklarınızın hareketini izleyecek. Cihazın üzerindeki işlemci sanal tuşlarının herbirinin konumunun haritasını çıkartarak klavye üzerine işleyecek. Daha sonra bu karakterleri kablosuz olarak bir PDA'ya, cep telefonuna veya başka bir seyyar cihaza gönderecek. İki klavye de bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkacak.

Fiyatları henüz tespit edilmemiş. Bilgi için: www.samsung.com ve www.senseboard.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!