Federasyon orta parmak için savunma istedi

Güncelleme Tarihi:

Federasyon orta parmak için savunma istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 12:17

HERTHA Berlin taraftarlarına maçtan sonra orta parmağını gösteren Bayern Münih Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin başı derde girdi.

Haberin Devamı

Alman Futbol Federasyonu (DFB) Disiplin Kurulu, 57 yaşındaki Ancelotti'den yazılı savunma istedi. Bayern Münih ile Hertha Berlin arasında oynanan maç, 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Bayern Münih beraberlik golünü uzatmaların 6. dakikasında bulmuştu. Hakemin beş dakikalık uzatma süresini altı dakika oynatması üzerine Hertha teknik heyeti ve taraftarını kızdırmıştı. Taraftarın tepkisinden Ancelotti de nasibini almıştı. İtalyan teknik adam da, soyunma odasına giderken kendisine tüküren taraftara orta parmağını göstermişti.

Konunun basına yansıması üzerine inceleme başlatan başlatan DFB, Ancelotti'yi suçlu bulması durumunda yedi ile 10 bin Euro arasında para cezası verebilecek. Ancak Bayern Münih dün yaptığı açıklamayla Angcelotti'nin gösterdiği orta parmağa karşılık DFB Vakfına beş bin Euro bağışta bulunacağını duyurdu. Orta parmak gösterilmesiyle ilgili kulüpten yapılan açıklamada, teknik direktörlerinin insani bir refleks gösterdiği belirtildi.  Anceotti bağışla ceza almadan soruşturmanın kapatılmasını amaçlıyor. Maçın hakeminin raporu doğrultusunda Hertha Berlin yöneticileri hakkında da DFB inceleme başlattı. Hertha Basın Sözcüsü Max Jung, maç sonrası orta hakeme “Korkudan pantolonunuza s...” diye bağırmıştı. Hakem de bunu maç raporuna yazınca DFB Hertha kulübünden de yazılı savunma istedi. Hertha Menajeri Michael Preetz, kendilerinden yazılı savunma istenildiğini doğrularken “Pazartesiye kadar savunma göndermek için zamanımız var” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!