Orman: Ersan için TFF'ye itiraz edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Orman: Ersan için TFFye itiraz edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 12:42

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursaspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Ersan Gülüm için kartın iptali yönünde Türkiye Futbol Federasyonu'na itiraz başvurusu yapacaklarını söyledi. Orman ayrıca sezon sonunda sözleşmeleri bitecek Almeida ve Fernandes hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul Fulya'da, Şevket Belgin Spor Salonu açılışını yapan Fikret Orman gazetecilere açıklamalarda bulundu. Orman, Ersan Gülüm'ün haksız yere kırmızı kart gördüğünü belirterek, bugün TFF'ye itiraz dilekçesini vereceklerini ifade etti.

Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün son gün. İtiramızı yapacağız. Ersan'ın oyundan atılması kararında orta hakem pozisyonu görmedi. Kararıda çizgi hakeminin uyarmasıyla verdi. Orta hakem yardımcısına uyarak doğru karar verdi. Fakat Ersan faul yapmadığı için çizgi hakemi yanlış karara sebep oldu. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bunlara çok takılmıyorum. Sadece iyi niyetli olsunlar. Eyyam yapmasınlar. Bir kırmızı kart verdiklerinde hemen diğer tarafa da kırmızı kart göstermeye çalışıyorlar. Gerek yok. Biz camia olarak hakemlerimizin arkasındayız. Bizler emek döküyoruz. Camia olarak kenetlendik çok önemli buhranlı günlerden geçiyoruz. Maaşlar ödüyoruz. Stadımızın geliri yok. Giderler ödüyoruz. Saha içinde futbolcularımızın değil de hakem hatalarıyla kaybetmek ve mağdur olmak istemiyoruz. Tek isteğim bu."


"DERBİLER ÖNCESİ POLEMİKLERİ SEVEN BİR İNSAN DEĞİLİM"
Orman, Galatasay'ın ezeli rakipleri olduğunu belirterek derbi için de açıklamalarda bulundu; "Daha birçok karşılaşma oynanacak. 10 maçtan daha fazla maç var önümüzde. Galatasaray bizim ezeli rakibimiz. Sahada sonuçların belli olacağı, sakatlıkların olmayacağı centilmence geçen bir maç olmasını diliyorum. Ben böyle maçlar öncesi polemiklere filan seven bir insan değilim. Camiaları yöneten kişiler, yani bizler topluma faydalı mesajlar vermeliyiz. Biz Beşiktaş nezaketi içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz."


“BU OYUN SAHADA OYNANAN BİR OYUN”
Fenerbahçe, Galatasaray ve Kasımpaşa'dan yapılan kritik açıklamalar hakkında da değerlendirmede bulunan Fikret Orman, gerilimi artıran açıklamaların doğru bir yönetim biçimi olmadığına belirterek, "Bu oyun sahada oynanan bir oyun. İyi bir hakem atanmasını istiyorum. Bu kadar olayların olduğu bir dönemde tekrar hakem hatası ortaya çıkmasın. Hakemler hata yapacaklar ama tekrarı olmasın bunların. Biz oyuncularımızla ve teknik kadromuzla gurur duyuyoruz. Pırlanta gibiler. Beşiktaş camiasına sahada sergiledikleri davranışlarıyla gayet iyi temsil ediyorlar. Çıkacağız ve topumuzu oynayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


"ALMEİDA BİZDEN BİRİSİ GİBİ OLDU"
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Portekizli Almeida'nın performansının hatırlatılması üzerine de Orman, golcü oyuncunun hem takım içerisindeki arkadaşlarıyla diyaloglarının iyi olduğuna hem de performansı açısından çok iyi yerlerde olduğuna belirtti ve “Artık Hugo Almeida bizden birisi gibi oldu. İnanılmaz pozitifiz. O da bizim camiamızla ve kulübümüzle pozitif. Bizde anlaşmak istiyoruz ama bizim yaptığımız teklifleri kabul edip bir an önce sözleşme imzalamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı


“FERNANDES'İN TALEPLERİ HER GEÇEN GÜN ARTTI”
Transfer konusunda teknik heyetin ve Önder Özen'in görüşlerinin önemli olduğunun altını çizen Fikret Orman, Fernandes'in sözleşmesi konusuna da değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Fernandes konusunda o bizim oyuncumuz ve şu anda kulübümüzden para alıyor. Yani kimse burada bir gönül işi için burada değil. Bir ücret karşılığı burada. Fernandes'in şu anda aldığı bu ücretin karşılığını vermesi lazım. Onun da davranışları iyi ve düzelmeler var. Önder Özen ve teknik heyetle görüşmeler yapıyor. Bize teknik heyetten bir rapor gelirse, bizde anlaşma zemini oluşturmaya çalışırız. Ancak sezon başında Fernandes ile konuşmuştum. Beşiktaş'ta devam etmesini istediğimi söylemiştim. Maalesef ki Fernandes'in talepleri her geçen gün arttı. Bundan sonra durumlar neyi getirirse ona göre bakacağız. Beşiktaş çok büyük bir camia. Avrupa'da ismi geçen kulüplerin ülkeleri kadar bizim taraftarımız var. Böyle bir kulüpte futbol oynayan bir oyuncuda bizde istek görürsek elimizden gelenin fazlasını yaparız."


Haberin Devamı

GÜRELİ VE EKŞİOĞLU KATILDI
BJK Şevket Belgin Spor Salonu'nun açılışına Başkan Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanısıra çok sayıda eski yönetici katıldı. İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Deniz Atalay, Ahmet Kavalcı, Vodafone Stadı Umut Güner, Yatırımlar Komitesinden Sorumlu Yönetici Yalçın Kaya Yılmaz, Tesislerden Sorumlu Yönetici Berkan Gocay, Basketbol ve Kürek Şubeleri'nden Sorumlu YöneticiHakan Özköse, Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetici Mete Vardar, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı Firuz Drahşan, Beşiktaş JK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Uğur Gökhan Sarı, Genel Koordinatör Levent Çifter, Beşiktaş Kulübü eski ikinci Başkanlarından Hüsnü Güreli, eski yöneticilerden Uğur Ekşioğlu, Veli Öztürk , Mete Kılıç, Sami Albayrak, Yılmaz Ekergil, Erdoğan Nasır, Cengiz Eltutar, Mekki Başak, Hüseyin Mican ile kulüp eski müdürlerinden Cemil Ulusel, kongre üyelerinden İlhan Atadeniz, Cevdet Fidan, Ömer Çimen, İlyas Tunaoğlu, Cafer Kalkavan, Adem Akçay, ile çok sayıda kongre üyesi katıldı

Haberin Devamı


Orman: Ersan için TFFye itiraz edeceğiz


Orman, BJK Şevket Belgin Spor Salonu’nun yapımında emeği geçen Suat Orman’a günün anısına plaket takdim ederken Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de, günün anısına Şevket Belgin’in manevi oğlu Şahin Karacan’a plaket takdim etti. Bu arada Şevket Belgin'in vasiyeti gereği satılan evinin parasını kulübe kazandıran eski İkinci Başkan Hüsnü Güreli'ye teşekkür edildi


Şevket Belgin Kimdir?

1934 yılında ilk kez Beşiktaş kalesini korudu. 1940'a kadar aralıklarla Beşiktaş formasını giydi. 1960 yılında ilk kez yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenen Belgin, 1968 yılında Talat Asal başkanlığındaki Yönetim Kurulu'nda İkinci Başkanlık görevinde bulundu. 60'lı ve 70'li yıllarda Beşiktaş yönetimlerinde görev yapan Belgin, 80'li ve 90'lı yıllarda Onursal Başkanı Süleyman Seba yönetimlerinde de İkinci Başkanlık yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!