Orhan Duman'ın 'boş tesis' isyanı

Güncelleme Tarihi:

Orhan Dumanın boş tesis isyanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 17:32

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, “Dünya Şampiyonası düzenlenen bir şehirde, tesisler böyle boş kalmamalıydı” dedi.

Palan Otel'de, yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Duman, Erzurum'da devam eden Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakalarına yeteri kadar ilgi gösterilmediğini söyledi.

Duman, Buz Hokeyi Federasyonu seçimlerinin ardından, yönetim kurulu üyeleri ve kendisinin Erzurum düşmanı gibi gösterilmeye çalışıldığını ileri sürerek, “Erzurum'a hizmet etmek için bu şehirden olmak gerekmiyor. Biz, Erzurum'a ve Türkiye'ye neler kazandırırız onun için varız. Erzurumlu bir arkadaşımız başkanlık seçimlerini kaybettiği için şampiyonada herkes bize sırt çevirdi” iddiasında bulundu.

Türkiye'nin buz hokeyi tarihinde önemli bir başarı yakaladığını ve ilk kez grup atlayacağını belirten Duman, şöyle konuştu:
“Çok önemli bir başarı yakaladık. Tarihimizde ilk kez buz hokeyinde grup atlayacağız ve altın madalya alacağız. Türkiye tarihinde yaşayacağımız bu ilkin mutluluğunu da hep birlikte Erzurum'da tadacağız. Fakat şunu belirtmek isterim, federasyon seçimlerinin ardından ortaya farklı bir tablo çıktı. Dünya Şampiyonası düzenlenen bir şehirde, tesisler böyle boş kalmamalıydı. Federasyon seçimleri yapıldıktan sonra, farklı söylemler oldu. Dünyanın hiçbir yerinde federasyon başkanı o şehrin insanı olacak diye bir şart yok. Şampiyonanın ülkemize ve Erzurum'a yakışır şekilde yapılması için çaba gösterirken, karşılaştığımız sorunlar bizleri çok üzdü. Sanki biz Erzurum düşmanıyız gibi lanse edildik.”

Şampiyona öncesi yaşanan sorunların aşılmasında da sıkıntı yaşadıklarını savunan Duman, kimseye dargın olmadıklarını, bundan sonraki süreçte tek amaçlarının Erzurum'a ve Türkiye'ye yeni organizasyonlar kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!