Ordu Mesudiye tarihinde bir ilk!

Güncelleme Tarihi:

Ordu Mesudiye tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 11:58

Mesudiye tarihinin ilk yarı maratonu başarılı bir şekilde sona erdi.

Haberin Devamı

Organizasyon koordinatörü Tekin Toklucu ve İsmail Koçyiğit, Zeynep Savcı Ve Tekin Toklucu ile işleri pratik ve sonuç alacak hale getirerek heyete sunulan tahmini bütçenin çok altında tarihte ilk kez Mesudiye'de marator gerçekleştirdiklerini söylediler

MESUDİYESPOR İLE YAŞADIĞIM ÇOŞKU BENİ YENİ PROJELER YAPMAYA SÜRÜKLEDİ
Kurultay heyetinin tam yetki verdiği Toklucu, Kurultayın yürütme kurulu başkanı olan Mesudiye Belediye başkanı İsa Gül ile birlikte oluşturulan organizasyon komitesi ile yapılan ilk istişare toplantısı sonrası izlenilen yol haritası anlattı. “ Doğup büyüdüğümüz, hiç kopmadığımız ve de kopmayacağımız Memleketimizin gelişip kalkınması için hep uğraş verdik.

Devletimizin yetişemediği işleri imece usulü veya bireysel anlamda çözmeye çalışmış ve de çoğunu başarmış bir bölgenin üyesi olarak gelişmeye kalkınmaya katkı koymayı hep görev bildim.

İstanbul Mesudiye spor kulübünün ilk başkanı olarak üst üste iki yıl namaglup şampiyonluk yıllarında takımı 10 gün Mesudiye’ye getirdiğimiz coşkudan esinlenerek, 2015 yılı Kurultay oturumunda divana sunduğum, MESUDİYE ULUSLARARASI MARATONU Projesinin hayata geçmesinden dolayı çok mutluyum. Mesudiyespor’un Mesudiye’deki coşkusu ilçemizin spor bakımından ne kadar başarıya aç olduğunun kanıtı idi.”dedi.

HEDEFE ADIM ADIM İLERLEDİK
Daha sonraki aşamaları değerlendiren Toklucu “ Önce organizasyon için profesyonel bir ekip olan, İstanbul mastarlar atletizm federasyonu ekibi ile iletişime geçtik. Haziran ayında www.kosuyoruz.biz adlı internet sitesi ile internet ortamında atlet kayıtlarımız başladı. İlgi ve kayıtların gün geçtikçe arttığı Ordu/Mesudiye 1.maratonu, ilk olması hesabi ile 21 ve 10 kmlik parkurlarda, yarı, çeyrek ve yaş gurupları halinde tasarlandı.”dedi

Ordu Büyükşehir belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kurulan tören sahnesi, ses düzeneği, meydan süslemeleri, maraton afişleri ve Mehteran takımı Mesudiye’ye unutulmaz bir gün yaşatırken, büyükşehir belediyesi tarafından sporculara günün anısına tişört, çanta ve anı madalyaları dağıtıldı.

Mesudiye meydandan başlayıp Geldişer, Yardere, Musalı, Arıkmusa güzergâhından dönüşle, tekrar başladığı yerde biten 1. Ordu / Mesudiye yarı maratonu sonunda, dereceye girenlere ödülleri Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Mesudiye Kaymakamı Mehmet Uslu tarafından takdim edildi.

Dili, inancı, rengi, vatanı ne kadar ayrı olursa olsun, insanları birleştiren ortak Dil’in Spor olduğuna inanan, Tekin Toklucu Projenin Mimarı olarak onurlandırıldı.

MESUDİYEMİZİN GÜZELLİKLERİNİ KONUKLARIMIZA GÖSTERDİK
Artık Ordu/Mesudiye 1.yarı maratonu, Türkiye Atletizm Federasyonu takviminde yerini almış bulunmaktadır diyen Tokluca “ Organizasyon komitesi Mesudiye Belediye Başkanı Sn. İsa Gül başkanlığında yarıştan üç gün evvel her ayrıntıyı gözden geçiren toplantılar yaparak kusursuza yakın bir yarış düzenlenmesini sağladık.

200 misafirin ağırlandığı 2-3-4 Eylül 2016 tarihi Mesudiye’nin spor etkinlikleri sayfasına altın harflerle yazılmıştır. Misafirlerin İstanbul ve Ankara’dan ulaşımları, konaklama, yiyecek-içecek gibi tüm ihtiyaçları komite tarafından karşılandığı gibi, tüm kafile 03 Eylül’de Keyfalan yaylasında piknik yapma imkânı da bulmuş, bu sayede misafirler Mesudiye’nin güzelliklerinden birini daha görme imkânına sahip olmuşlardır.”dedi

10 Km Erkek Genel Sonuçları
ENES AYİK
FERDİ
METİN BALCIOĞLU
FERDİ
VOLKAN KAHRAMAN
FERDİ
ERSİN ÇETİN
YAPIKREDİ SPOR KULÜBÜ
UNAL MÜNÜKLÜOGLU
AKUT ATLETIZM SPOR KULÜBÜ


10 Km Kadın Genel Sonuçlar
NESLİHAN ŞAHİN
FERDİ
ELİF TANYER
FERDİ
PELİN UĞUR
FERDİ
NİLÜFER ÖZÇEVİK
FERDİ
NİHAL BÜLBÜL
BAŞKENT GENÇLER VE MASTERLER ATL. KULÜBÜ


21 Km Erkek Genel Sonuçlar
UZEYİR SÖYLEMEZ
TRABZONSPOR KULÜBÜ
ONUR ARAS
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
MEDENİ DEMİR
FERDİ
ÖMER ALKANOĞLU
FERDİ
MUZAFFER BAYRAM
FERDİ


21 Km Kadın Genel Sonuçlar
YAYLA KILIÇ
FERDİ
NEVİN ŞAHİN
FERDİ
CEYLAN GÖKDEMİR
FERDİ
GÜLŞEN KILINÇ
FERDİ
ÜMMÜHANI KARAÇADIR
BURSA KOŞUYOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!