Onlar için engel yok

Güncelleme Tarihi:

Onlar için engel yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 00:00

Törenin ardından sahaya çıkan futbolcular profesyonel meslektaşlarını aratmayarak, aslında engellerin sadece kafalarda olduğunu gösteren bir maç yaptı.

Haberin Devamı

AMPUTE Futbol Ligi’nin En İyileri” ödülleri, Ankara’daki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, eski bakanlarından İsmet Sezgin, TSK  Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile birlikte spor dünyasından pekçok ünlü isim katıldı.
Örnek olsun
Törende konuşan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de englellilere destek olmasını isteyerek, “Spor için hiçbir engel tanımayan engelli sporcularımız, sporun toplumda yaygınlaşması için çok önemli birer örnek konumundalar. Hedefimiz, engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin önündeki engelleri kaldırmak” dedi.
TRT’ye çağrı
Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar da federasyon olarak uluslararası birçok başarıya imza attıklarını belirtti ve “Bu başarılar, salt madalyalardan ibaret değildir. Özverinin, disiplinin, Türkiye aşkının  göstergesidir. Biz, faaliyetlerimizi birer sosyal sorumluluk projesi olarak  görmüyoruz” dedi. Gülpınar ayrıca, tekerlekli sandalye basketbol maçlarının TRT’den yayınlanmasını istedi.

Haberin Devamı

İBRAHİM Şahin ödül aldı

Törende TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de engelli sporculara katkılarından dolayı ödülünü, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ın elinden aldı.

Bizim maçlara da İddaa oynansın

ANKARA Engelli Gençlik Kulübü Başkanı Garip İnal, ödülünü aldıktan sonra Bakan Özak’a hitaben, “İddaa programına, ampute maçları alınabilir mi? Daha fazla sponsor bulabilmemiz için Sponsorluk Kanunu’nda  değişiklik yapılabilir mi?” diye sordu.

Ödül kazananlar

· Barış Telli (en centilmen, en golcü futbolcu)
· Tahir Güven (en iyi teknik adam)
· Birol Tekir (en iyi menajer)
· Hüseyin Enver, Hasan Asker, Melih Yosunkaya (en iyi hakem üçlüsü)
· Altın kadro: Fatih Karakuş, İsmail Temiz, Rahmi Ozan, Barış Telli, Mehmet Yunsur, Savaş Kaya, İsmail Korkmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!