"Önemli olan altyapı"

Güncelleme Tarihi:

Önemli olan altyapı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 11:20

Sabahattin Sabrioğlu, altyapıya önem verdiklerini ve ilerleyen dönemlerde devşirme sporcularla çalışmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamalarda bulunan Sabrioğlu, altyapılara verdikleri önemden bahsederek,"Kendi çocuklarımıza önem veriyoruz. Bunları, 2016 ve 2020 Olimpiyatları'na yetiştirmeye çalışıyoruz. İleride hazır (devşirme) oyunculardan kulüpler belli bir yere kadar yararlanacak ama bundan sonra milli takımda hazır oyunculardan yararlanmayı düşünmüyoruz. Bizimle 3-4 sene daha devam ederler ama ondan sonra kendi ülkelerine dönerler" diye konuştu.

Yerli oyuncu yetiştirmek için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Sabrioğlu, "Altyapıda bayanlarda güzel bir kadromuz var. Erkeklerde son yıllarda yetişen sporcularımız var ama büyük takımlar seviyesinde değiller. Tabi bu oyuncuları da toparlamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

"Milli takımda başantrenörlüğü bıraktım"

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'ndaki Milli Takımlar Başantrenörlüğü görevini bıraktığını açıklayan Sabahattin Sabrioğlu, şunları kaydetti:

"Milli takımdaki başantrenörlük görevimi bıraktım. Sadece arka tarafta genç arkadaşlarıma destek vereceğim ve nelere dikkat etmeleri gerektiğini söyleyeceğim. Bundan sonra daha çok sosyal sorumluluk projelerinde yer alacağım. Masa tenisinin tabana yayılması için çalışacağım. Yetenekli çocukları keşfetmek için uğraş vereceğim. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nda teknik kurul başkanı olarak devam edeceğim. Artık gençler bu işi yapsınlar. Onlar hatalar yaparak, zamanla kendilerini geliştirecekler. Bize ihtiyaç duydukları anda da yanlarında olacağım."

"İlkokullara masa bağışladık"

Sosyal sorumluluk projeleri üzerinde yoğunlaştığının altını çizen Sabrioğlu, ENBE Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker ile hayata geçirdikleri "Küçük Beyaz Top" projesinin kendileri için özel anlam ifade ettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düzenlediğimiz antrenörlük kursundan mezun olan arkadaşlarımız, okullarında masa tenisinin olmadığını söyledi. Biz de Behzat Gerçeker'le sosyal sorumluluk projesi adı altında ilkokullara masa bağışladık. Çocuklara destek olmak, yeni yetenekli çocukları yetiştirmek istiyoruz. Şampiyon bir sporcu çıkaran Veliefendi İlkokulu'ndan başlamak bizim için çok önemliydi. Behzat Gerçeker'in de bu konuda katkıları sonsuz. Bu sadece burada kalmayacak. Ciddi projelerimiz var. İlerleyen zamanda bu okullardan şampiyon sporcular çıkacak."

"Özellikle bayanlarda Avrupa'da çıkış içindeyiz"

Türk masa tenisinin Avrupa arenasında çıkış içerisinde olduğunu aktaran Sabrioğlu, Fenerbahçe'nin bu işe önderlik yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Masa tenisinde özellikle de bayanlarda Avrupa'da bir çıkış içindeyiz. Bu noktada asıl amacımız, kendi sporcularımızı yetiştirmek. Avrupa'da Türk sporu adına Fenerbahçe, ETTU Kupası'nda şampiyon oldu. Bu sene de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyorlar. Dünya klasmanında yüksek seviyede oyuncular olduğu için takım daha iyiye gidecek. Ama biraz daha seyirci desteğinin olması lazım. Fenerbahçe, bu işe önderlik yapıyor."

Sabahattin Sabrioğlu, milli takımdaki oyuncuların 2014 Mayıs ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'na kadar yoğun bir tempo içinde olacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Milli takımdaki oyuncuların lig maçları devam ediyor. Ondan sonra kadınlarda İsveç'te bir turnuvada mücadele edeceğiz. Bu turnuvalar, olimpiyatlara puan toplamak için çok önemli. İsveç'ten dönüşte ise Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Avrupa kupası maçları var. Genelde milli takımın her ay yoğun maç programı var. Bazı milli sporcularımız Çin'de kamp yapıyor. Mayıs ayındaki Dünya Şampiyonası'na kadar bu yoğun tempomuz devam edecek. Zaman zaman düşüşler yaşanıyor. Ligde bunu gidermeye çalışıyoruz ama bizim için Türkiye Ligi ölçü değil. Oyuncuların Avrupa'daki performansını takip ediyoruz. Bu nedenle oyuncularımıza federasyon tarafından son derece yeterli destekler veriliyor."

BAKMADAN GEÇME!