Önce Ortega

Güncelleme Tarihi:

Önce Ortega
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2002 01:46

ARJANTİN- Nijerya karşılaşmasında hepimiz Ortega'yı merak ediyorduk.

1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda Nijerya takımındaki Okocha, Uche ve Amokachi de F.Bahçe ve Beşiktaş'a transfer edilecekleri için dikkatle onları izlemiştik. Şimdi ise sıra Okocha gibi bir başka 10 numaralı futbolcu Ortega'da.

Evet, Ortega tam anlamıyla dört dörtlük bir futbolcu. Nijerya'yı 1-0 yenen Arjantin takımının beyni. Hücum aksiyonlarında bütün toplar onda toplanıyor. Sağ kanadı kullanıyor, zaman zaman orta yapıyor, ver-kaçla gol arıyor, uzaktan tehlikeli şutlar atıyor. 90 dakika boyunca mücadeleyi de bırakmıyor. Ancak bir de Ortega'nın futbolculuğunun dışında özellikleri var. Arjantinli gazetecilerle konuştum. Ortega için, ‘‘Hassastır, zaman zaman sinirlenir, hep ilginin üzerinde olmasını ister. Yani idaresi güç bir adamdır’’ diye uyarıda bulundular.

İSVEÇ DERS VERDİ

(F) Grubu'nun bir diğer favorisi İngiltere'ye, İsveç adeta bir ders verdi. İngiliz ekibi karşısında çabuk ve kontratak bir futbol oynayan İskandinavlar, ellerine geçen sayısız gol fırsatından sadece bir tanesini kullandılar ve böylece maç 1-1 sona erdi.

ŞANSSIZ PARAGUAY

2-2 biten Paraguay ve Güney Afrika maçında Maldini'nin çalıştırdığı Paraguay, Santa Cruz ve Arce'nin golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen oyundan düştü. İtalyan teknik direktör Maldini'nin bütün çabaları sonuç vermedi. Bu beraberlik bir futbol talihsizliğiydi.

İSPANYA DİŞLERİNİ GÖSTERDİ

Buradaki herkes, İspanya- Slovenya maçının çok çekişmeli geçeceğini düşünüyordu. Ancak tüm tahminlerin aksine 3-1 kaybeden Slovenya'nın uyuşuk ve korkak oyunu otoriteleri yanılttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!