Olimpiyatlara odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlara odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 14:39

Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında 58 kiloda koparmada altın madalya kazanan Yasemin Keskin, Çin'de düzenlenecek Yıldızlar Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Litvanya'nın Klaipeda kentinde 6-11 Eylül'de düzenlenen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında 15 yaş altı bayanlarda 58 kiloda koparmada altın, silkme ve toplamda ise gümüş madalya kazanarak kazanarak Avrupa ikincisi olan Keskin, Çin'de 2014 yılında yapılacak Yıldızlar Olimpiyatlarının hazırlıklarına başladı. Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Keskin, Başpınar Spor Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesinin istememesine rağmen antrenörü Hayrettin Kurnaz'ın desteğiyle başladığı halteri çok sevdiğini ve başarılı olmak için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Elde ettiği başarıların ardından, kükürt fabrikasında işçi olarak çalışan babası ve ev hanımı olan annesinin de kendisine destek olduğunu ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"Haltere başladığım zaman, kentin gecekondu sayılabilecek bir mahallesinde oturuyorduk. 3 kardeşiz, babam kükürt fabrikasında çalışarak bizleri okutuyor. Maddi durumumuz yeterli olmadığı için yaşıtlarım gibi başka spor dallarıyla ilgilenemedim. Antrenörüm Hayrettin Kurnaz'ın verdiği çalışma programlarını uyguladım, çok çalıştım, kimi zaman ağladım, kimi zaman güldüm, sakatlandığım anlar oldu ancak bir hedefim vardı ve o hedefe ulaşmak için çok çalıştım. Avrupa ikincisi oldum, ülkemi en iyi şekilde temsil ettim. Hedefim, 2014 yılında Çin'de yapılacak olan Yıldızlar Olimpiyatlarına altın madalya alarak, Türk sporcusunun neleri başarabileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermek. Bana her zaman güvenen ailemin daha iyi bir hayat sürmesi için başarılı olmak zorundayım. Babam kentteki bir kükürt fabrikasında zor şartlar altında çalışıyor, yetkililerden tek isteğim babamın daha sağlıklı bir iş yerinde çalışması."

Azimle çalışan herkesin başarılı olacağını vurgulayan Keskin, "Bazıları 'sporcu kaldıramıyor, doping alırsa daha çok kaldırır' diyor. Öyle olması gerekmiyor. İnsan istediği zaman daha fazlasını yapıyor. Ben öyle yaptım, istediğimi elde ettim. Spora dopingi hiç karıştırmadım. Temiz bir vücutla elimden geleni yaptım ve başarılı oldum" dedi.


"Hiçbir başarı tesadüf değildir"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ise sporcuları Yasemin Keskin'in haftanın 7 günü antrenmanlara gelerek, elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını herkese gösterdiğini söyledi.

Sporcuları yarışlara ve şampiyonalara en iyi şekilde hazırlamakla görevli olduklarını ifade eden Ünlü, Keskin'in zor şartlar altında çalışan babasını kısa zamanda hizmet alımı yöntemiyle iyi bir yerde istihdam edeceklerini belirtti.

Antrenör Hayrettin Kurnaz ise her antrenörün hedefleri bulunduğunu dile getirerek, sporcularının başarılı olmasının kendisine gurur verdiğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!