"Olimpiyatlara gideceğimizi ümit ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlara gideceğimizi ümit ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 14:08

2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'ne hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, ikinci etap kamp çalışmalarına Antalya'da başladı.

Birinci etap kamp çalışmalarını İstanbul'da tamamlayan “Potanın Perileri”, Antalya'da ikinci etap kamp çalışmalarının ilk antrenmanını, Kepez Arena Spor Salonu'nda, Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde yaptı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, yaptığı açıklamada, ilk antrenmandan başlayarak kamp süresince kondisyon ve taktik çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Kondisyoner eşiliğinde sporcuların çabuk ve güçlü hale gelmesine çalıştıklarını belirten Yıldızoğlu, Antalya kampı sonunda, doğru yolda emin adımlarla ilerlediklerini göstereceklerini vurguladı.

Takımda sakatlıkları bulunan Nevriye ve Birsel'e Esra'nın da katıldığını söyleyen Başantrenör Yıldızoğlu, Antalya kampı sonunda doğru 12 kişiyi seçerek yollarına devam etmek istediklerini kaydetti.

“Merdivenleri tek tek çıkmak lazım”

Milli takımın, Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan sonra final oynayarak bu aşamaya geldiğini hatırlatan Yıldızoğlu şunları söyledi: “Olimpiyatlara gideceğimizi ümit ediyoruz. Ama merdivenleri de tek tek çıkmak istiyoruz. Hedefimiz olimpiyat vizesini almak. Rakiplerimiz de orada olmak için çok çalışıyorlar. Bizim kadro derinliğimiz rakiplerimizden daha üstün. Her zaman turnuvalarda formda olan daha çok konsantre olan ve isteyen başarılı olmuştur. Biz doğru çalışıp, motivasyon ve konsantrasyonla elemelerden çıkmayı arzuluyoruz. Çıktıktan sonra da ülkemizi ilk kez katılacağımız olimpiyatlarda temsil etmek ve orada olabilecek madalyanın peşinden koşmak için her şeyi yapacağız”

“Biz bir çırpıda Kristen'i bir kenara bırakıp, Kuanitra'yı almadık”

Türk vatandaşlığına geçerek ay-yıldızlı forma için ter dökecek Kuanitra Holingsvorth'ı uzun zamandır takip ettiklerini söyleyen Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, oyuncuyu takımdaki herhangi bir eksiklik için devşirmediklerini, olası bir sakatlık durumunda devreye sokabilmek için takıma kazandırdıklarını anlattı.

Milli takımda uzun boya sahip fazla oyuncu olmadığına dikkati çeken Yıldızoğlu, Türk vatandaşlığını seçen takımdaki diğer oyuncu Kristen Newlin'in ise Avrupa Basketbol Şampiyonasında çok önemli katkılar yaptığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Olimpiyatlara katılabilmek için elemeleri oynayabiliyorsak Kristen'in katkıları asla göz ardı edilemez. Biz bir çırpıda Kristen'i bir kenara bırakıp, Kuanitra'yı almadık. İki tane devşirme oyuncumuz var. Kim daha fazla takıma faydası dokunacaksa olimpiyatlarda o oyuncu ile yolumuza devam edeceğiz”

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kadrosunda şu sporcular bulunuyor: Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevin Kristen Newlin (Fenerbahçe), Nilay Kartaltepe, Naile Çırak (BOTAŞ), Tuğba Palazoğlu (Mersin Büyükşehir Belediyespor), Bahar Çağlar, Işıl Alben, Şaziye İvegin (Galatasaray Medical Park), Gülşah Akkaya, Özge Yavaş (Optimum TED Ankara Kolejliler), Pınar Demirok, Esra Ural (Kayseri KASKİ), Yasemin Horasan (Beşiktaş), Seda Erdoğan (Ceyhan Belediyesi), Begüm Dalgalar (Tarsus Belediyesi), Tuğçe Canıtez (Wesmont Üniversitesi), Kuanitra Holingsvorth (Seat Györ)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!