Olimpiyat'a devam

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyata devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2003 01:40

G.Saray Kulübü Başkanı, Terim ve Sarıgül'le 15 dakikalık bir görüşme yaptı. Canaydın, ‘‘Ben de dönmek isterim ama verdiğim sözler var. Dönüş ancak önümüzdeki sezon stadı parça parça inşa etmek şartıyla olur’’ dedi.

Galatasaray, Olimpiyat Stadı'nda istenilen başarılara ulaşamayınca değişik fikirler ortaya atıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Seyrantepe'deki yeni stat projesi herkesi mutlu etti. Ancak, Ali Sami Yen Stadı'na geri dönüş konusunda Fatih Terim'in ‘‘Evet’’ demesine rağmen başkan Özhan Canaydın son sözü söyledi; ‘‘Şu anda dönmemiz imkansız.’’

Kısa sürdü

Dün öğle saatlerinde Terim, Sarıgül ve Canaydın Sportif AŞ'nin merkez binasında bir araya geldi. Terim ve Sarıgül,Canaydın'dan olumlu bir yanıt bekliyorlardı. Ancak, 15 dakika süren görüşmede önce Sarıgül arkasından da Terim toplantıdan ayrıldı. Basın mensuplarına sadece, ‘‘Akşama görüşeceğiz’’ açıklaması yapıldı.

Perde arkası

Kaçamak cevapların nedeni işin perde arkasında yatıyordu. Başkan Özhan Canaydın, Sarıgül ve Terim'in istediği cevabı vermemişti. Ali Sami Yen Stadı'na dönmek gibi bir düşüncesi olmadığını açıkça ifade etti ve şöyle konuştu: ‘‘Ali Sami Yen'e dönmeyi hepinizden çok ben istiyorum. Ortada verdiğim sözler var. Ben, verdiğim her sözü de yerine getiririm.

Ancak, Olimpiyat Stadı'na giderken yepyeni bir Ali Sami Yen'e, gururla döneceğiz sözünü verdim. Şu haldeki Ali Sami Yen'e dönmeyi kabul edip, sözümden dönemem. Bir de işin ticari boyutu var. Rüzgar panelleri yaptırdık. Stadın ölçülerine göre reklamlar alındı. Kombine satın alan taraftarlarımızın durumu ne olacak? Bunları da düşünmek lazım.

Terim tekrarladı

Canaydın'ın stat konusundaki görüşlerinden sonra Fatih Terim, ‘‘Başkanım, benim cevabım açık ve net. Ali Sami Yen'e dönmenin bizim için avantaj olacağını düşünüyorum. Yine de son karar sizin’’ dedi. Mustafa Sarıgül ise, ‘‘Ben sizin istediğiniz her türlü yardımı yapmaya hazırım. Benim için önemli olan G.Saray'ın başarısıdır’’ diye konuştu.

Parça, parça

Akşam saatlerinde yapılan yönetim kurulu toplantısında kesin kararlar açıklandı. Başkan Canaydın toplantıda son sözü söyledi: ‘‘Evet, Ali Sami Yen'e döneceğiz. Ama önümüzdeki sezon. İnşaatımızı parça parça yapacağız. Önce eski açığı yıkacağız. İnşaat devam ederken Fenerbahçe gibi maçlarımızı Ali Sami Yen'de oynayacağız. Bu sezon dönemeyiz.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!