Olimpiyat Meşalesi yola çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat Meşalesi yola çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2011 12:51

Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için 24 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen olimpiyat meşalesi, Trabzon'a ulaştırılmak üzere yarın İstanbul'da düzenlenecek törenle yola çıkarılacak.

İlk modern olimpiyatların 1896'da yapıldığı Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Panathenaic Stadyumu'nda 24 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen törenle Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne (TMOK) teslim edilen ve İstanbul'daki Olimpiyatevi'ne konulan olimpiyat meşalesi, oyunlar için yarın yola çıkacak.

Bunun için önce Olimpiyatevi'nde, sonra da Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlenecek. TMOK'da özel bir fenerin içinde muhafaza edilen “Olimpiyat Ateşi” için, Olimpiyatevi'ndeki tören saat 11.00'de yapılacak. TMOK yetkilileri, Yunanistan'dan alındığı günden itibaren özel bir fenerde korunan “Olimpiyat Ateşi”ni, EYOF temsilcileri ile birlikte meşaleyi yakıp teslim edecekler. Teslim töreninin ardından meşale koşusu, Galatasaray Lisesi-Taksim güzergahında gerçekleştirilecek ve saat 14.00'de başlayacak. Koşuya, oyunlarda yer alan 9 branşın sporcuları da katılacak. Koşu, Taksim Meydanı'nda kurulacak olan platformda son bulacak ve platform önünde bulunan 2,5 metre boyundaki dev meşale tutuşturulacak.

Olimpiyat meşalesinin Trabzon'a gelmeden önceki ikinci durağı olan Ankara'da ise 17 Temmuz Pazar günü bir dizi etkinlik gerçekleştirilip, meşale son durağı olan Trabzon'a doğru yola çıkarılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!