Olimpiyat 2023'ün tacıdır

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat 2023ün tacıdır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 00:44

Başbakan Erdoğan “2020 Olimpiyat Oyunlarını Türkiye’ye kazandırdığımız takdirde, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamalarını da taçlandırmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporculara dün iftar yemeği verdi. Başbakan Erdoğan, sporculara 60’ar, antrenörlere 30’ar Cumhuriyet altını olmak üzere 9 milyon TL’lik hediye verdi. Sporcuların dereceyle dönmesinden ayrıca mutlu olacaklarını belirten Erdoğan, “Bunlar teşviktir. İnşallah bu teşvik daha farklı neticelere dönecektir. Bizim size inancımız var. Sizler göğsünüzde taşıdığınız şu ay yıldıza şu ana kadar layık oldunuz, bundan sonra da layık olacaksınız. İnanıyorum ki bayrağımızı göndere çektireceksiniz, İstiklal Marşımızı okutacaksınız, bunu bütün dünyaya dinleteceksiniz. Bunun bedeli olmaz. Sizleri tarih hayırla yad edecektir, alkışlayacaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlar’da Türkiye’yi temsil edecek 181 sporcuya dün dün Dolmabahçe Sarayı Has Bahçe’de iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, federasyon temsilcileri ve sporcular katıldı.

Haberin Devamı

Olimpiyat 2023ün tacıdır

“2020 yolunu açacaksınız”

Türkiye’nin 2012 Olimpiyatları’na tarihi bir çıkarma yaptığını belirten Erdoğan, “Olimpiyat oyunları ve Paralimpik oyunlara, toplamda, 87’si kadın, 94’ü erkek 181 sporcu ile tarihimizin en yüksek sporcu sayısıyla katılıyoruz. Bu, 1936’dan beri değerlendirdiğimiz zaman ulaştığımız en yüksek sayı. Ayrıca, yine bu yıl, tarihimizdeki en fazla spor branşına katılma fırsatını yakaladık. Olimpiyat oyunlarında 16 farklı branşta, Paralimpik Oyunlarda ise 10 farklı branşta yarışacağız” dedi.

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’na Türkiye tarihinde en fazla kadın sporcu ile katılım olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu da Türkiye’nin özellikle İslam dünyasındaki farklılığını ortayla koyması bakımından çok çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

2012 Olimpiyatları’nda kazanılacak başarıların Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği sürecine katkı yapacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü olan 2023 için çok büyük hedefler belirledik. Şimdiden, bu büyük hedeflere ulaşabilmek için tüm kurumlarımızla çok yoğun gayret içerisindeyiz. 2020 Olimpiyat Oyunlarını Türkiye’ye kazandırdığımız takdirde, 2023’teki 100’üncü yıl kutlamalarını da taçlandırmış olacağız. Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunlarına da başarıyla ev sahipliği yapacak güce, imkana ve altyapıya ziyadesiyle sahiptir. Siz değerli sporcularımızın ve hakemlerimizin, 2012 Londra olimpiyat oyunlarında göstereceğiniz başarı, İstanbul 2020 yolunda bizim elimizi çok ciddi şekilde güçlendirecek. Sizler, Londra’da, bir yandan ülkeniz, bir yandan arkanızdaki milletiniz için yarışırken, aynı zamanda 2020’nin de yolunu orada yapacak, kilidini orada açacaksınız.”

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb06c4f018fbb8f8a63183

“Yakup Hocam bunlara kündeyi öğret”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca milli güreşçilerden de madalya bekledi. Erdoğan ardından güreşçilere dönerek “Eskiden künde atardınız. Yakup (Topuz) hocam bunlara kündeyi öğretmiyor musun?” dedi. Başbakan, milli yüzücü Derya Büyükuncu’dan da olimpiyatlarda madalya beklediğini söyleyerek, Türkiye’nin dört bir yanını yarı olimpik yüzme havuzlarıyla donattıklarını ve Büyükuncu’nun bu havuzlardan şampiyon sporcular yetiştirmesini istedi.

Londra’ya gidecek sporcular için şimdiden adım attıklarını belirten Erdoğan, 60 Cumhuriyet altını bedelin sporcuların banka hesaplarına yatırıldığını söyledi. Sporculara ayrıca kendi imzasını taşıyan bir ipad hediye eden Erdoğan, “Ayrıca oradan derecelerle dönerseniz bu bize ayrı bir mutluluk kazandıracak” dedi.

Haberin Devamı

Logo tanıtıldı

Erdoğan, daha sonra sporculara tek tek hediye çeki ve iPad verdi. Daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Başbakan Erdoğan, ayrıca, 2020 Olimpiyatları için hazırlanan logoyu tanıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!