Oklarını "altın"a çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Oklarını altına çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 12:44

3. İslami Dayanışma Oyunları'nda yarışan milli okçular Ali Osman Yangöz ile Burcu Bayazıt altın madalya hedefliyor.

Haberin Devamı

3. İslami Dayanışma Oyunları'nda yarışan milli okçular Ali Osman Yangöz ile Burcu Bayazıt altın madalya hedefliyor.

Güney Sumatra adasının başkenti Palembang'da devam eden oyunlarda yer alan Okçuluk Milli Takımı'nın bir erkek ve bir bayan sporcusu bulunuyor. Erkeklerde yarışan Avrupa Okçuluk Kupası ve Türkiye şampiyonu Ali Osman Yangöz, yaptığı açıklamada, sıralama turlarında 31 sporcu arasından 9. sırada yer aldığını belirterek, "Sadece rakiplerle değil sıcak ve nemle de mücadele ediyoruz" dedi.

Okçuluğun doğası gereği sürekli antrenman halinde olduklarını belirten İzmirli sporcu, "Palembang'a gelmeden önce antrenör Özcan Ediz'in nezaretinde takım arkadaşım Burcu Bayazıt ile Sakarya'da kamp yaptık. Hedefimiz ülkemize altın madalyayla dönmek" diye konuştu. Palembang'da atmosferin güzel olduğunu ancak organizasyonda bazı sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Yangöz, "Yarın elemelerde yarışacağım. Burcu ile karışık takımda da yarışacağız. Birlikte güçlü olduğumuzu düşünüyorum. Rakiplerimiz bizden yaşça daha büyük ve tecrübeli ancak biz de kendimize güveniyoruz. Umarım hedefimize ulaşırız. Yarışma günü her şey değişebilir" ifadelerini kullandı.

Bayazıt: "Burada olmak benim için bir ayrıcalık"

Bayanlar sıralama turlarında 17 sporcu arasında 13. olan ve ilk turu bay geçerek ikinci tura kalan Burcu Bayazıt da "Burada olmak benim için bir ayrıcalık. Milli formayla ilk kez yarışıyor olmam, beraberinde heyecanı da getiriyor" dedi. Sporcu köyünde güzel bir dostluk ortamı yakaladığını, Endonezya'dan güzel anılarla ayrılacağını ifade eden Bayazıt, takım arkadaşı Ali Osman Yangöz ile uyumlu bir ekip olduklarını, karışık müsabakalarda başarılı olacaklarına inandığını dile getirdi.

Okçuluğa, ok atan arkadaşlarını izlemeye gittiğinde merak saldığını anlatan Bayazıt, "Orada bir antrenörle tanıştım ve o günden sonra ilgim giderek arttı" diye konuştu. Okul ve sporu birlikte yürütmenin zorluklarını yaşadığını ifade eden lise mezunu Burcu Bayazıt, "Daha çok okçuluğa ağırlık verdim. Bundan sonra eğitimimi de bu yönde sürüdrmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Türkiye şampiyonlukları bulunan milli sporcu, 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanan okçular arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!