Okçuluk Milli Takımı, Antalya'da kamp yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Okçuluk Milli Takımı, Antalyada kamp yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 12:03

Okçuluk Milli Takımı, 2014 milli takım seçmeleri hazırlıkları kapsamında Antalya'da kamp yapıyor. 26 Mart'ta sona erecek kampta 34 sporcu yer alıyor.

Haberin Devamı

Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Göktuğ Ergin, yaptığı açıklamada, 13 Mart'ta milli takım seçmelerine başladıklarını, hazırlık kampı sonunda 2014 yılında Türkiye'yi temsil edecek sporcuları belirlemeye çalıştıklarını söyledi. Kampta oyuncuları adil bir şekilde değerlendirebilmek için yoğun çaba gösterdiklerini dile getiren Ergin, bugün ve yarın yapılacak sıralama ve bireysel eleme atışlarıyla 2014 yılı için milli takım sporcularını belirleyeceklerini kaydetti.

Ergin, hazırlık kampı ve seçme sürecinde olumlu sonuçlar aldıklarını ifade ederek, "Seçme süreci boyunca 12 Türkiye rekoru kırdık. Bu da hazırlık sürecini doğru ve iyi bir şekilde geçirdiğimizin kanıtı oldu" dedi. Ergin, seçmelerde 34 sporcunun bulunduğunu, 4 kategoride yarışıldığını belirterek, elemeler sonrasında ise bu sayının 12'ye ineceğini bildirdi.

Türk okçuluğunun ve okçuluğa bakışın değiştiğini anlatan Ergin, şöyle konuştu:

"Sporcularımız günde daha önce günde 250-300 ok atarak uluslararası arenada iyi puanlar almaya çalışıyorlardı. Ekim ayından itibaren yürüttüğümüz süreç içerisinde ok atış sayısını günde bine kadar yükselttik. Günlük antrenman saatlerini de 6'dan 8,5-9'a çıkardık. Bunların sonucunda sporcularımız, okçuluğa daha profesyonel bakmaya başladı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!