Öğretmenin olimpiyat gururu

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenin olimpiyat gururu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 11:16

Kastamonu'da İngilizce öğretmeni olarak görev yapan uluslararası tenis hakemi Mustafa Gökkaya, 2012 Londra Olimpiyatları'nda çizgi hakemi olarak görev yapacak. Gökkaya, olimpiyatlarda görev yapacak ilk Türk tenis hakemi oldu.

Olimpiyatlarda görev yapmak için müracaat yapan hakemler arasında, Türkiye Tenis Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan sıralamada ikinci sırada bulunan Mustafa Gökkaya (38), Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından, 2012 Londra Olimpiyatları'nda çizgi hakemi olarak görevlendirildi.

Londra Olimpiyatları'nda teniste 69 çizgi hakemi arasında yer alan Gökkaya, olimpiyatlarda görev yapacak ilk Türk tenis hakemi olma unvanını da elde etti.

Mustafa Gökkaya, tenis hakemliğine 1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğrenciyken, okulda açılan tenis hakemliği kursuyla başladığını söyledi.

Uluslararası hakem unvanını 2000 yılında aldığını belirten Gökkaya, Kastamonu Ali Fuat Darende İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmenliğinin yanı sıra Kastamonu Tenis Kulübünde de tenis antrenörlüğü yaptığını belirtti.
Gökkaya, şöyle konuştu:
“Türkiye'deki en tecrübeli ve en eski uluslararası tenis hakemlerinden biriyim. 2000 yılında sadece 7 uluslararası tenis hakemi vardı. Şu anda da Türkiye'de 18 uluslararası tenis hakemimiz var. 2008, 2009 ve 2010 yıllarında üç sene üst üste Wimbledon'a gittim. Bu sene de İstanbul WTA Championship'te göstermiş olduğumuz başarıdan sonra olimpiyat seçmeleri yapıldı ve buraya da seçilmiş olmaktan çok mutluyum. Bu sene Temmuz ayında inşallah bir aksilik çıkmazsa, hem Kastamonu'yu hem de ülkemi başarıyla temsil etmeye çalışacağım.”

Finallerde görev yapacak

Kendisinden önce tenis branşında olimpiyatlara giden Türk hakemin olmadığını belirten Gökkaya, ilk Türk hakemin kendisi olacağını söyledi.

Olimpiyatlarda görev yapacak hakemlere, ne kadar çalışacaklarıyla ilgili bilgi verildiğini aktaran Gökkaya, “Bazı hakemler birinci tur, ikinci tur veya çeyrek final ya da yarı finale kadar çalışacak. Benim seçimim final grubuna kadar. Finallerde de görev alacağım. Bu dünyanın en büyük tenisçilerinin, bir numaraların, bayanlar ve erkekler maçlarında görev alacağım demektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!