O sporun madencisi

Güncelleme Tarihi:

O sporun madencisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 11:09

Bolu'da 8 yıl önce maden ocağında dinamit patlaması sonucu gözlerini kaybeden maden mühendisi Serdar Bozdemir, engelli olduktan sonra gülle atma, yüzme ve halterden sonra judoya başladı.

Ankara'da hafta sonu yapılan Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası'nda 100 kiloda şampiyonluğa ulaşan milli judocu Serdar Bozdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mengen ilçesinde 2002 yılında maden ocağında dinamit patlatılması sırasında iki gözünü de kaybettiğini anımsattı.

Gözlerini kaybetmesine bağlı olarak emekli olduğunu belirten Bozdemir, hobi olarak başladığı sporda halter ve judoda milli takıma kadar yükseldiğini söyledi.

Kazadan önce hentbol ve voleybol oynadığını anlatan Bozdemir, şöyle konuştu: “Judoya geçen yıl şubat ayında başladım. Görme engelli olduktan sonra 2006 yılında halter yaptım ve milli takımda görev aldım. Ayrıca yüzme ve gülle atmayla ilgilendim. Haltere ilk başladığımda judoya da başlamış olsaydım şimdi daha iyi yerlerde olurdum. Judoda da kısa sürede çok yol aldığımı düşünüyorum. Artık ne yapacağımı biliyorum. Nisan ayında Antalya'da Görme Engelliler Dünya Oyunları yapılacak. Burada başarılar elde etmek istiyorum. Oradan da 2012 Londra Olimpiyatları'na gitmek istiyorum.”

Engelliliği hiçbir zaman sorun etmediğini dile getiren Bozdemir, “Kabullenince daha rahat oluyor. Böyle de mutluyum. Spor yapıyorum. Spor hayatımın vazgeçilmezlerinden” dedi.

Bozdemir, engellilerin spor yapması gerektiğini belirterek, “Engelliler kesinlikle evde oturmamalı. Topluma katılmalılar. Hayat devam ediyor. Spor yapsınlar. Başarılı olunca insan mutlu oluyor. İş kazasına bağlı olarak emekli oldum ama ülkem için daha yapacaklarım var. Bunun için de çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.Ü

Kampın dışında evde yalnız çalıştığını belirten milli judocu, “Beş yaşında Yiğit adında oğlum var. Benim moral kaynağım. Antrenman ve yarışmalarda hep yanımda olduğunu hissediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!