O sözler artık tarih oldu!

Güncelleme Tarihi:

O sözler artık tarih oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 20:05

A Milli Takımımızın İngiltere karşısında yıllar süren gol atamama geleneği bu akşam Hakan Çalhanoğlu'nun tarihi golüyle son buldu. İngilizler karşısında tel tel döküldüğümüz, 3 maçta 21 gol yediğimiz o unutulmaz maçların sözleri artık tarihe karışmış oldu.

Haberin Devamı

İŞTE 10 MAÇLIK SERİ SONUNDA İLK KEZ GOL ATINCA AKLA GELEN O UNUTULMAZ SÖZLER:

Rıdvan Dilmen:

"8 tane atıp, gittiler tam 9 kez santra yapmıştım, 8'i yediğimiz gollerden, biri de ikinci yarıya başlarken.

29 Nisan 1987 tarihinde İzmir'de oynanan ve 0-0 biten maçta İngilizlere ilk gol fırsatına en çok yaklaşan isim Trabzonspor'dan Ünal Karaman olmuştu. O maç Karaman'ın direkten dönen topuyla şeytanın bacağını kırmaya çok yaklaştığımız ama başaramadığımız tarihi bir İngiltere maçı olmuştu.

O sözler artık tarih oldu

İNÖNÜ STADI'NDA OYNANAN VE 8-0 BİTEN MAÇIN ARDINDAN KALECİ YAŞAR'IN SÖZLERİ:

"Hayatımda oynadığım en tuhaf maçtı. Düşünün sahada 22 kişi var ve 20 tanesi bana bakıyordu. Çünkü maç hep benim kalemin önünde oynandı. Top sanki duvara çarpıyordu bana geri geliyordu. Maçtaki tek şutumuzu Erdal Keser atmıştı.

Haberin Devamı

Belki bin maç yapsak 8 olmazdı. Ama oldu. 40'ıncı dakikada beni çıkarın diye bağırdım. Hoca başka alana değişiklik yaptı ben sahada kaldım 8 golü de ben yedim .

Bir de 5 gol yediğim bir İngiltere maçı daha var. Abdülkerim, Lineker'i, Raşit Çetiner de Hoddle'i tutuyor. Bir korner sırasında, Abdülkerim ceza sahasında resmen 'Lineker'i gördünüz mü beyler?' diye sordu. Raşit de, 'Az önce buralardaydı' yanıtını verdi. Maç mı, makara mı belli değildi.

Abdülkerim Wembley'deki ilk idmana giderken bir kaç futbolcu ile birlikte yarış yaptılar. Wembley'e ayak basan ilk biz olalım dediler.. Abdülkerim sanki Neil Armstrong gibiydi.. 'Aya ilk ben ayak basacağım' diyordu.

Kaleci Fatih ile Milli Takım'da oda arkadaşıydık. İngilizler'den 3 maçta 21 gol yiyince (Bir 8 de Fatih yemişti) gazeteler: "Fatih ile Yaşar öyle iyi arkadaşlar ki, yedikleri, içtikleri ayrı gitmez" diye yazdı.

8-0'lik bir İngiltere maçında defans iyice bunalmıştı, sonunda 5. yada 6. golü yedikten sonra TRT spikerinin dedikleri:
"Evet sayın izleyiciler,İngilizlerin bir atağını daha gol yiyerek savuşturduk..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!