O hakem Hürriyet'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

O hakem Hürriyete konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 00:00

Tecrübeli hakem, herhangi bir baskı hissetmediğini belirterek, “Tek üzüntüm, çalacağım her düdük sonrası aileme söz söylenecek olması” dedi.

Haberin Devamı

“24-25 YILLIK HAKEMİM. BU MAÇIN BENİM İÇİN DİĞERLERİNDEN BİR FARKI YOK.”

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu (TBF) Merkez Hakem Kurulu, bugün oynanacak Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Medical Park maçına öyle bir hakem ataması yaptı ki, tam anlamıyla evlere şenlik... İki takım arasında geçtiğimiz sezon oynanan Beko Basketbol Ligi final serisi sırasında, sarı lacivertli yönetici Semih Özsoy ile yaptığı telefon görüşmeleri, futboldaki şike ve teşvik soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede yer alan Recep Ankaralı, karşılaşmanın baş hakemi olarak görevlendirildi.

Metin Şahin başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu’nun bu kararı beklendiği üzere kamuoyunda büyük tepki gördü. Hemen herkes, her ne kadar tecrübeli ve güvenilen bir hakem olsa da, Recep Ankaralı’nın bu maça atanmasının ‘affedilmez bir hata’ olduğunda birleşti.

Haberin Devamı

Yüzlerce maç yönettim

KAMUOYUNUN görüşleri malum... Peki, Recep Ankaralı ne diyordu... Kendisine telefon açıp, F.Bahçe Ülker-Galatasaray Medical Park karşılaşması hakkında bazı sorular sorduk...

- Bu kararı nasıl karşıladı?

- Üzerinde herhangi bir baskı hissediyor mu?

Ankaralı, son derece samimi biçimde cevap verdi:
“Ben, 24-25 yıllık hakemim. Bugüne dek yüzlerce maç yönettim. Yarın da (bugün) çıkıp düdüğümü çalacağım.
Çok rahatım. Yardımcılarım da iyi (İsmail Aydın, Mehmet Serdar Ünal). Tek üzüntüm, çalacağım her düdük sonrası aileme söz söylenecek olması.

Hakem Recep Ankaralı polemiği

Twitter yorumları

RECEP Ankaralı’nın F.Bahçe Ülker-G.Saray M.P. karşılaşmasına atanması, dün, sosyal paylaşım sitelerinde, üzerinde en çok yorum yapılan olay oldu. Twitter’da yapılan yorumlar şöyle:

@ftw1905 Fb ile oynayacağımız maçın hakemi Recep Ankaralı adı iddianamede geçen kişi, rahat olun hallederim diyen kişi.

@baggnuu Cuma günü hakem Recep Ankaralı’ymış. Şimdi bizi kafadan yenmiş gibi gösterirler.

@bozukdusmuslugu Klasör 41| Basketbol & Ankaralı ifade ve telefon kayıtları

@bakayoko1905: F.Bahçe maçına Recep Ankaralı’yı atamak, “G.Saray sen bu lige lükssün” demektir.

@GSbasket.Org SKANDAL! Her şeyi Fenerbahçe Ülker adına iyi kontrol altında tuttuğu ses kayıtlarında ortaya çıkan Recep Ankaralı yine derbide görevli!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!