O bir beyefendi

Güncelleme Tarihi:

O bir beyefendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

Galatasaray-Samsunspor maçında da Filipescu’nun yüzüne tükürmesine rağmen maç sonu Rumen oyuncunun elini sıkan golcü oyuncu, özel yaşantısında da taktir edilecek birçok hareket yapıyor.

BEŞİKTAŞ maçının ikinci yarısında gollük bir pozisyon sırasında Ali Tandoğan’ın yerde yattığını görüp topu taca atan Cenk İşler’in bu centilmenlik hareketi hala dillerde...

Fair Play ödülünün en büyük sahibi olarak en ön sıraya çıkan Cenk’in bu tür davranışları bir yaşam biçimi olarak kabullendiği ortaya çıktı. İşler’in, yıllar önce Samsunspor’da da son derece ilginç bir görüntü sergilediği belirlendi. İstanbul’da oynanan Galatasaray-Samsunspor maçında Rumen oyuncu Filipescu, Cenk İşler’in yüzüne okkalı bir tükürük savurdu.

Cenk bunun üzerine tükürüğü eli ile sildi, başını öne eğdi ve sonra da G.Saraylı Filipescu’nun elini sıkarak olay yerinden uzaklaştı. Galatasaray ceza alanı içinde yaşanan bu olay, TV ekranlarında ağır çekim olarak defalarca yayınlandı. Yüzüne tüküren kişinin elini sıkacak ve hiç tepki göstermeyecek kadar centilmen olan Cenk’in, günlük yaşamda da taktir edilecek hareketlerde bulunduğu belirlendi.

Erciyesspor Menajeri Reşat Çağan, Cenk’in antrenmanlarda ve maçlarda örnek davranışlar sergilediğini ifade etti. Arkadaşları arasında da çok sevilen golcü futbolcunun, takım içerisinde çok sıcak dostluklar kurduğunu belirten Çağan, bu futbolcuya özel prim verilebilmesi için yönetim kuruluna teklif götüreceğini sözlerine ekledi. Teknik direktör Mustafa Uğur ise böyle bir futbolcuya sahip olduğu için gurur duyduğunu belirtirken, "İnşallah Türk futbolunda bu anlayış devam eder" diye konuştu.

Bu arada Futbol Federasyonu yönetim kurulunun da ilk toplantıda Cenk İşler’e fair-play ödülü vereceği öğrenildi.

FEDERASYON ÖDÜLLENDİRECEK

CENK İşler, herkesin taktir ettiği olayla gündeme bir kez daha gelirken, "Ben o golle puan alacaksam hiç almayayım" dedi. Kayseri Erciyesspor’un golcüsüne hem kulübü, hem de futbol federasyonu centilmenliğinden dolayı ödüllendirirken, golcü futbolcu, "Yapmam gerekeni yaptım. Herhalde yapmayanlara bir ders olmuştur" diye konuştu.

Sergen YALÇIN (Beşiktaş):

ViCDANI AĞIR BASTI

Futbolculuktan çok insanız. Sahada mücadele ettiğimiz kişilerle aynı kaderi paylaşıyoruz. Bizim başımıza gelen olayları onlar da yaşıyor. Bu nedenle Cenk vicdanını ortaya koymuştur. Vicdanı ağır basmıştır. Bende bir çok maçta Cenk’in yaptığı hareketi yaptım. Cenk futbolculuğu ve efendiliği ile Türk futbolcusunun centilmenliğini ortaya koymuştur.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ (Beşiktaş):

CENK ÖRNEK OLMALI

Cenk büyük iş yaptı. Benim suratımı dağıttılar, maça devam ettiler. Böyle oyuncularda var. Özür bile dilemediler. Ama benim başımdan böyle bir olay geçmedi. Mutlaka bende aynı davranışta bulunurum. Çünkü ben olayları canlı yaşadım. Cenk belki takımını beraberliğe taşıyacaktı ama yapmadı. Cenk örnek olmalı. Bende aynısı yaparım..

ÜMİT ÖZAT (Fenerbahçe):

ÖDÜL ONA VERİLMELİ

Pozisyonu göremedim ama anlatıldığı gibi gol pozisyonunda topu dışarı attıysa, kendisini tebrik ediyorum. Tüm samimiyetimle söylüyorum, ben de aynısını yapardım. Sonuçta bizler de insanız. Cenk çok şık bir haraket yapmış. Tüm futbolcular adına kendisini kutluyorum. Bu yıl Fair-Play ödülünün Cenk’e verilmesini isterim. Maç öncesinde kutlayacağım.

HAKAN ŞÜKÜR ( Galatasaray):

CENK’i KUTLUYORUM

Uzun zamandır hasret kaldığımız hareketler bunlar. O pozisyonu görseydim bende yapardım. Çünkü hepimiz bu işten ekmek parası kazanıyoruz. Sonuçta insan sağlığı. Fair play davranışını herkes göstermeli. Çünkü futbol hepimizin oynadığı oyun. Onu her tarafıyla halkımıza sevdirmeliyiz. Cenk kardeşimi bu hareketinden dolayı kutluyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!