Nowitzki yetti

Güncelleme Tarihi:

Nowitzki yetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 00:00

12 Dev Adam, 70-56 kaybettiği Almanya maçında Dirk Nowitzki engeline takılırken Alman basını da NBA’de forma giyen yıldız basketbolcuya övgüler yağdırdı.

JAPONYA’da düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını katıldığı turnuvalarda oynadığı maçlarla sürdüren 12 Dev Adam, Almanya karşısında iyi bir sınav veremedi. Berlin’deki Süper Cup Turnuvası’nda Almanya’ya 70-56 yenilen millilerimiz, NBA’de Dallas Mavericks’in formasını giyen Dirk Nowitzki’yi durduramadı.

Seyirciyi coşturdu

Alman basını, bu maçta etkili bir oyun sergileyen Nowitzki’ye övgüler yağdırdı. Berliner Kurier gazetesi, "Berlin Nowitzki’yi alkışlıyor" başlığıyla verdiği haberde, Alman Milli Takımı’nın özellikle defansta başarılı olduğunu ve Türk Milli Takımı’nın ilk 5 dakika boyunca sayı yapmasına izin vermediğini yazdı.

Dirk Nowitzki’nin, attığı 12 sayıyla seyircilerin gönlünde taht kurduğu, Türk Milli Takımı’nın ise kötü oynadığı görüşüne yer verildi. Berliner Morgenpost gazetesi de, "Nowitzki Almanya’ya puan kazandırdı" başlığıyla verdiği haberde, yıldız basketbolcunun, "Önemli olan 2 haftaya kadar en yüksek düzeyde oynayabilmemiz" şeklinde konuştuğunu belirtti.

Alman Milli Takımı’nın oyun kurucusu Mithat Demirel ise, "Bu tipik bir hazırlık maçıydı. Bacaklarımız ağırlaşmıştı. Savunmada iyi oynadık, ancak atak yaparken ritmimizi bulmakta zorlandık" dedi. Berlin’de yayımlanan B.Z gazetesi de, "Alman devler büyük çabayla finale ulaştı" başlığıyla verdiği haberde, Alman Milli Takımı’nın ikinci yarıda coştuğunu yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!