Notlar

Güncelleme Tarihi:

Notlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2003 02:01

Tugay 84. kez milli oldu

TUGAY Kerimoğlu, dünkü Çek Cumhuriyeti maçında 84. kez milli olup, ay yıldızlı formayı en çok giyen futbolcu rekorunu geliştirdi. En golcü futbolcumuz Hakan Şükür, dün 82. kez milli olmanın gururunu yaşarken, G.Saray'da gösterdiği üstün performanla aday kadroya çağrılan Volkan Arslan da dünkü maçta ilk kez ay yıldızlı formayı giydi.

Milletimizden Özür diliyoruz

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 4-0 kaybedilen Çek Cumhuriyeti maçından sonra yaptığı açıklamada, ‘‘Çok üzgünüz. Türk milletinden özür diliyoruz. İlk yarı çok kötü oynadık ve bu sonuç geldi. Slovakya ile oynayacağımız maça kadar eksiklerimizi tamamlayıp, hazır hale geleceğiz’’ dedi. Çek Milli Takımı'nın teknik direktörü Karel Brückner'in görüşleri ise şöyle: ‘‘Kaliteli bir Türk takımını yendiğimiz için çok gururluyum.’’

Çekler bize ters geliyor

MİLLİLERİMİZİN Çek Cumhuriyeti'ne karşı şansı tutmuyor. Ay-yıldızlarımız dün gece Teplice'de aldığı ağır darbeyle bu rakibi karşısındaki 3. maçından da yenilgiyle ayrıldı. Millilerimiz, 23 Şubat 1994'te Çek Milli Takımı ile İstanbul'da oynadığı ilk özel maçı 4-1 kaybetmişti. Ay-yıldızlılarımızın o maçtaki tek golünü Ertuğrul Sağlam atmıştı. Milliler 27 Mart 1996'da Ostrava'da oynadığı ikinci maçta ise rakibine 3-0 yenilmişti

ÖZELLERDE GÜLEMİYORUZ

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün geceki yenilgiyle ay-yıldızlı takımın başında en çok galibiyet gören tek teknik adam olma şansını kullanamadı. 17 galibiyetle bu unvanı Fatih Terim ile paylaşan Güneş, özel maçlarda da başarılı olamıyor. Milliler Güneş yönetiminde dün geceki 13. özel maçta 6. yenilgiyi aldı. 2 galibiyet, 5 de beraberliği bulunan milliler, attıkları 7 gole karşın kalesinde 17 gol gördü.

İngilizler bilet istemiyor

İNGİLTERE Futbol Federasyonu, 11 Ekim'de A Milli Takımımızla yapacakları Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçı için bilet talebinde bulunmayacak. İngiliz yetkililer, UEFA Kupası'nda G.Saray ile Leeds United arasında oynanan maç öncesi 2 İngilizin öldürülmesiyle oluşan gerginlik ve Sunderland'daki ilk milli maç öncesi ve sonrası çıkan olaylar nedeniyle güvenlik endişeleri yaşadıkları için taraftarlarının Türkiye'ye gitmelerini istemediklerini söylediler.

Yüzümüz kızardı

80 yıllık tarihinde en farklı yenilgilerini 8-0'lık sonuçlarla İngiltere (2 kez) ve Polonya önünde alan A Milli Futbol Takımımız, dün de Çek Cumhuriyeti karşısında fark yemekten kurtulamadı. 24 Nisan 1968'de oynanan özel maçta Polonya'ya deplasmanda, 14 Kasım 1984'te İstanbul'da yapılan Dünya Kupası elemelerinde ve 14 Ekim 1987'de Londra'daki Avrupa Şampiyonası elemelerinde İngiltere'ye 8-0'la boyun eğen milliler, Şenol Güneş yönetiminde de 15 Kasım 2000'de Fransa'ya özel maçta İstanbul'da 4-0 mağlup olmuştu.

Slovakya berabere

AVRUPA Şampiyonası Eleme Grubu'nda 7 Haziran’da deplasmanda karşılaşacağımız Slovakya, dün sahasında oynadığı özel maçta Yunanistan ile 2-2 berabere kaldı. Tsartas (pen-13) ve Houtos'un (77) golleriyle iki kez yenik duruma düşen Slovakya, S.Nemeth'le (14 ve 87) beraberliği kurtardı. Yunanistan 90’da Basinas'la penaltı kaçırdı. Liechtenstein ise Suudi Arabistan’ı 1-0 yendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!