Nikkei ile Mutlu evlilik

Güncelleme Tarihi:

Nikkei ile Mutlu evlilik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 01:17

JAPON medya devi Nikkei BP, Mutlu Dergi Grubu’nun (MDG) yüzde 80’ini satın aldı.

Haberin Devamı

Sektörel dijital dergiler ve internet siteleriyle büyümeyi hedefleyen grubun yeni adı Nikkei-Mutlu Dergi Grubu A.Ş. olarak belirlendi.

NIKKEI Business Publications (Nikkei BP), Mutlu Dergi Grubu’nun (MDG) yüzde 80 oranında hissesini devraldı. Bu işlemle, bir Japon medya kuruluşu, ilk kez Türkiye’de bir medya kuruluşundan hisse satın alarak Türk medya sektörüne yatırım yapmış oldu. Türkiye’nin genç nüfusuyla son yıllarda dikkat çekitğini söyleyen Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osada, “NIKKEI-MDG küresel ticaretimizi Türkiye üzerinden geliştirmemizi sağlayacak bir platform olarak görev yapacak” dedi. MDG kurucusu Zafer Mutlu, “Teknoloji sektörüne yönelik projelerin geliştirilmesine ilgi duyuyoruz” diye konuştu.

Türk ekonomisinin büyümesini kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde devam edeceğini öngördüklerini belirten Kohei Osada, şöyle konuştu: “Burada, özellikle seneler içinde geliştirdiğimiz teknoloji haberleri medyasına yönelik potansiyel bir talebin olduğunu düşünüyoruz. Türkiye aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’yı da içerisine alan geniş bir coğrafyadaki pazarlara erişim için bir merkez işlevini üstlenebilecek stratejik bir konumda bulunuyor. Nikkei-MDG küresel ticaretimizi Türkiye üzerinden geliştirmemizi sağlayacak bir platform olarak görev yapacak. Bu sayede farklı ticari alanlara doğru genişlemeyi hedefliyoruz.”

Anlaşma kapsamında yeni dergiler ve internet sitelerine yatırım yapılacağını anlatan Zafer Mutlu, “Ticaret, yönetim ve teknoloji haberleri alanında güvenilir bir yayıncı olan Nikkei BP ile yaptığımız ortaklığın, MDG’nin yönetim kaynakları ile birleştiğinde sinerji yaratmasını bekliyoruz. Teknoloji sektörüne yönelik projelerin geliştirilmesine özellikle ilgi duyuyorum. Bu anlaşma 4 dergi ve 4 internet sitesini kapsıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Japon medya kuruluşu Nikkei BP CEO’su Kohei Osada ile Mutlu Dergi Grubu kurucusu Zafer Mutlu, ortaklık anlaşmasına imza attı.


Nikkei bünyesinde 35 dergi bulunuyor

TOKYO’daki borsa endeksine de adını veren Nikkei Inc’in iştiraki olarak 1969 yılında faaliyetlerine başlayan Nikkei BP, ekonomi, yönetim, teknoloji ve sağlık alanlarında bilgi, içerik ve hizmet sağlayan mecraları bünyesinde bulunduruyor.
Nikkei BP, basılı ve dijital yayımcılık faaliyetlerinin yanı sıra müşterilerine sergi, seminer organizasyonları ile özelleştirilmiş yayım, araştırma ve danışmanlık hizmetleri de veriyor.
Dergi, kitap, bilgisayar, cep telefonu, seminer ve sergi hizmetlerinden oluşan geniş çaplı medya platformu sayesinde iş dünyasının temsilcilerine ulaşan Nikkei BP, birçok farklı okuyucu kitlesine içerik sağlıyor. Grup birçok farklı alanda 35 dergi yayımlıyor.

Haberin Devamı

Mutlu Dergi Grubu 2003’te kuruldu

2003 yılında kurulan, yenilikçi yayımcılık politikasına sahip olan Mutlu Dergi Grubu A.Ş. (MDG), Türkiye dergi pazarında yer alan önemli yayımları bünyesinde bulunduruyor.
Basılı dergi, dijital medya ve tablet yayıncılığı alanında geniş bir mecraya sahip olan MDG şemsiyesi altında, InStyle, Fortune, InStyle Home, Martha Stewart Weddings dergilerinin yanısıra dijital yayıncılık yapılan fortune.com.tr, boxerdergisi.com.tr, trendus.com, inStyle.com.tr ve popsalata.com mecraları da yer alıyor.
Yayımcılık şirketi olarak medya dünyasında yaşanan değişimleri yakından takip eden MDG, yenilikçi projelerle okuyucuların karşısına çıkmaya devam etmeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!