Nijerya işi bitirdi: 1-0

Güncelleme Tarihi:

Nijerya işi bitirdi: 1-0
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uche, Okocha ve Amokachi'li Afrika temsilcisi, ligimiz takımlarında top koşturan 6 futbolcunun da formasını giydiği Bulgaristan'ı 27. dakikada İkpeba'nın golüyle yıktı. Bulgaristan bu yenilgiyle tur şansını zora soktu.

Nijerya, İspanya'nın ardından ikinci maçında güçlü rakibi Bulgaristan'ı da devirerek, D Grubu'ndan 2. tura çıkmayı garantiledi: 1-0. Afrika temsilcisi, Bulgaristan karşısında bir çok gol pozisyonundan da yaralanamadığı maçta farkı kaçıran taraftı.

10. dakikada Babayaro'nun ortasında Ikpeba'nın kafa vuruşunda top kalenin üstünden dışarı çıktı.

25. dakikada Amokachi, ceza sahası içindeki Kishishev'den sıyrılıp vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

27. dakikada Nijerya öne geçti. Okocha'nın pasında Amokachi ceza sahası içinde topla buluştu. Amokachi'nin pasında İkpeba'nın yerden vuruşunda top ağlarda kaldı: 1-0.

28. dakikada İkpeba ceza sahası çizgisi üzerinden sert vurdu. Meşin yuvarlak auta gitti.

43. dakikada Kostadinov'un pasında topla buluşan Balakov, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden aşırttı. Top kalenin yanıdan auta gitti. İlk yarı Nijerya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Okocha ceza sahasının sağ çaprazından bir şut çıkardı. Top kaleci Zdravkov'da kaldı.

54. dakikada gelişen Nijerya atağında Okocha'nın sert vuruşunda top kale önündeki Petkov'a çarptı ve taca çıktı.

65. dakikada Kostadinov'un pasında Stoichkov boş kaleye şutladı, ancak top auta gitti. 72. dakikada Ikpeba'nın pasında Kanu topla buluştu. Bu futbolcunun vuruşunda top üstten auta gitti.

80. dakikada Lawal'ın sağdan ortasında Finidi ceza alanında topla buluştu. Nijeryalı futbolcu topu kötü bir vuruşla kaleci Zdravkov'a nişanladı.

83. dakikada Lawal'ın ortasında topla buluşan Finidi vurdu. Top auta gitti. 86. dakikada Kostadinov ceza alanının sol çaprazında topla buluşup, Nijerya defansından sıyrıldı. Vuruşunda top üst direkte patladı. Karşılaşma da Nijerya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Parc des Princes

HAKEMLER: M.Sanchez Yanten (**) (Şili), J.A.Diaz Galvez (**) (Şili), A.Pinto Filho (**) (Brezilya)

NİJERYA: 1 Rufai (**)- 3 Babayaro (***), 5 Uche (***), 6 West (**), 7 Finidi (**) (Dk.85 13 Babangida), 8 Adepoju (**), 10 Okocha (***), 11 Lawal (**), 15 Oliseh (**), 20 Ikpeba (***) (Dk.75 9 Yekini *) 14 Amokachi (***) (Dk.67 4 Kanu *)

YEDEKLER: 12 Okpara, 22 Baruwa, 19 Iroha, 2 Shakpoke, 17 Eguavoen, 16 Okafor, 21 Okpara, 18 Oruma

BULGARİSTAN: 1 Zdravkov (***)- 2 Kishishev (**), 3 Ivanov (**), 4 Petkov (*), 13 Guinchev (**), 14 Hristov (**) (Dk.46 18 Borimirov **), 6 Yankov (*) (Dk.85 19 Batchev), 10 Balakov (**), 11 Iliev (**) (Dk.68 9 Penev **), 7 Kostadinov (*), 8 Stoichkov (*)

YEDEKLER: 12 Mihaylov, 15 Zafirov, 21 Kirilov, 16 Nankov, 22 M.Petkov, 5 Yordanov, 17 Stoilov, 20 Ivanov

GOLLER: Dk.27 İkpeba (Nijerya)

SARI KARTLAR: Adepoju, Uche, İkpeba, Okocha (Nijerya), İliev, Kishishev (Bulgaristan)

Parc des Princes Stadı'ndaki maçta üstün oynayan ve bir çok gol pozisyonu üreten taraf İspanya karşısında fırtına gibi esen Nijerya'ydı. Afrika temsilcisi bir çok gol pozisyonuna girdi ve bunlardan sadece birini değerlendirebildi. Zdravkov'un farkı yemesini önlediği Bulgaristan'ın gole en çok yaklaştığı 86. dakikada Kostadinov'un vuruşunda top üst direkte patladı.

Uche sarı kart cezalısı

Nijerya Milli Takımı'nın kaptanı Fenerbahçeli Uche, dünkü Bulgaristan maçında da sarı kart görünce cezalı duruma düştü. İspanya ile oynanan ilk maçtan da sarı kartı olan Uche, çift sarı kart cezalısı olduğu için Paraguay ile oynanacak D Grubu'daki son maçta Nijerya forması giyemeyecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!